Mosaic SBDxI a Sabadell

ERC, la Crida i CiU intentaran l’ingrés a l’AMI

Els grups municipals d’Esquerra Republicana, la Crida per Sabadell i Convergència i Unió portaran al ple de dijous vinent l’ingrés de Sabadell a l’Associació de Municipis per la Independència. Les tres formacions es van comprometre a fer-ho davant l’Assemblea Nacional Catalana.

L’ingrés de Sabadell a l’AMI està lluny d’arribar a la majoria necessària, que és de 14 regidors. De fet, amb tota seguretat ni tan sols tindrà el vot dels dotze regidors que sumen ERC, la Crida i CiU ja que el regidor democristià Toni Font ja va anunciar fa setmanes que no votarà a favor. Tot i així, la proposta està signada pels tres grups municipals.

A més, la voluntat de les forces sobiranistes d’ingressar en aquesta entitat va complicar les negociacions a començaments de juny per formar govern amb Unitat pel Canvi, l’assemblea de la qual va demanar una consulta davant la ciutadania de Sabadell per donar l’aprovació a l’AMI. Sigui com sigui, els 27 regidors de Sabadell podran dir la seva la setmana vinent sobre la incorporació a aquesta entitat.

Baró, Fernàndez, Griera, Rossinyol i Forcadell. Autor: David B.
Baró (SBDxI), Fernàndez (ERC), Griera (Crida), Rossinyol (CiU) i Carme Forcadell, presentant l’acord. Autor: David B.

Tant ERC com la Crida i CiU es van comprometre a portar l’ingrés a l’AMI al primer ple ordinari que es celebrés a l’ajuntament de Sabadell. En un comunicat, ERC recorda que les candidatures “declarament independentistes van obtenir un total de 34.628 vots” a les municipals.

Terrassa ja hi és

L’ajuntament de Terrassa va aprovar aquest dijous l’entrada a l’entitat, amb els vots a favor de les forces sobiranistes i bona part dels regidors socialistes. A Sabadell, però, sembla complicat que hi hagi llum verda.

Foto portada: mosaic a favor de la consulta del 9 de novembre de 2014. Autor: David B. 

One Comment