ERC reconeix els Castellers

La secció local d’Esquerra Republicana entrega cada any, pels volts del 14 d’abril, el seu Premi als Valors Republicans. Aquest any l’han rebut els Castellers de Sabadell, els Saballuts. 

ERC ha lliurat el guardó aquest dissabte al migdia a la Font de Can Rull. El Premi als Valors Republicans arriba a la seva 14ª edició. En aquest temps l’han rebut la Unió Excursionista Sabadell, l’ADENC, l’escola Xaloc, Xalest, l’SCAI o persones com el jutge Santiago Vidal, Muriel Casals i la doctora Joaquim Júdez.

“Sabadell té una rica trajectòria de persones i entitats que treballen incansablement per fer de la ciutat i del país un espai acollidor, cohesionat, de dignitat i de llibertat, en síntesi republicà” destaca el portaveu republicà a l’Ajuntament, Juli Fernàndez.

El president de la secció d’ERC a Sabadell, Santi Valls, manté que “els Saballuts exempliquen els valors republicans: estan formats des de la diversitat, per arribar a tocar el cel amb la mà i assolir tots els somnis”. Una representació de la colla castellera, encapçalada pel seu president Joan Carles Sánchez, ha recollit el guardó.

Record a Cuixart i Forcadell

Durant l’acte s’ha recordat el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, i l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell. Els dos sabadellencs estan empresonats a Soto del Real i Alcalá Meco, en presó preventiva. ERC els defineix com “ostatges de l’Estat espanyol”.

Foto portada: Saballuts i membres d’ERC, a la Font de Can Rull. Foto: ERC / cedida.

Comments are closed.