Foto portada: el republicà Juli Fernàndez, en un míting al desembre de 2017. Autor: David B.

ERC tindrà alcaldable el 2 de juny

La secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya escollirà el seu cap de llista per a les municipals de 2019 el proper 2 de juny, en una assemblea. Els republicans han obert el període de primàries. Si no hi ha sorpreses, el cap de llista serà l’actual portaveu i alcalde entre 2015 i 2017, Juli Fernàndez.

Segons asseguren els republicans, seran unes primàries més obertes que mai. Podran votar tant els militants com els simpatitzants, els amics d’Esquerra i també el Jovent Republicà (antigues Joventuts d’ERC). El president d’ERC Sabadell, Santi Valls, manté que “obrim com mai el procés d’elecció perquè som coherents amb el que defensem pel país i la ciutat, una democràcia forta i participativa”. A més, qualsevol sabadellenc pot presentar candidatura, necessitant l’aval del 20 per cent de la militància o a proposta de l’executiva local.

Fernàndez, el favorit

Si no hi ha sorpresa majúscula, el cap de llista per a les municipals serà Juli Fernàndez, actual portaveu municipal, segon tinent d’alcalde i alcalde entre juny de 2015 i juliol de 2017. Fernàndez va ser cap de llista l’any 2011, quedant fora del consistori per primer cop des del 1999. L’any 2015 va repetir i ERC va tenir els millors resultats de la història a Sabadell: tercera força més votada, més de 12.000 vots, quatre regidors i, després de les negociacions, l’alcaldia durant dos anys.




Des d’ençà, Esquerra ha estat la tercera força més votada a Sabadell tant a les eleccions generals de desembre de 2015 i juny de 2016. En els dos casos, darrere d’En Comú Podem i el PSC. A les eleccions al Parlament del passat 21 de desembre els republicans van ser segona força a Sabadell darrere de Cs. L’objectiu dels republicans pel 2019 és recuperar l’alcaldia.

Foto portada: Fernàndez, en un míting a Sabadell durant la campanya del 21-D. 

Comments are closed.