ERC, celebrant el resultat. Autor: O.Orriols.

ERC torna a l’Ajuntament per la porta gran

Esquerra Republicana de Catalunya torna a l’Ajuntament quatre anys després. Els republicans han aconseguit 12.426 vots a les municipals i tindran quatre regidors. Han sobrepassat CiU com la principal força sobiranista a Sabadell i s’han quedat a 500 vots de ser la força més votada. El seu cap de llista, Juli Fernàndez, manté que s’obra una nova etapa a Sabadell.

ERC va entrar per primer cop al ple municipal l’any 1999 amb un regidor, que van doblar entre 2003 i 2007 i van mantenir nou entre 2007 i 2011. Fa quatre anys, però, i ja amb Juli Fernàndez com a cap de llista Esquerra Republicana va quedar fora del ple. Ara han tornat amb el seu millor resultat històric: quatre regidors. Seran el propi Fernàndez, Montserrat Chacón, Xavier Guerrero i Gabriel Fernàndez, l’uruguià que serà el primer regidor nascut fora de l’Estat espanyol.

Número de regidors d'ERC a Sabadell des de 1979.
Número de regidors d’ERC a Sabadell des de 1979.

El cap de llista d’ERC, Juli Fernàndez, s’ha alegrat que “tornem a l’Ajuntament i ho fem amb més força que mai”. En relació al futur consistori i govern, Fernàndez manté que “buscarem els punts en comú i serem capaços de trobar acords. Buscarem els punts en comú, com hem dit durant tota la campanya, amb tothom menys amb el PSC, el PP i Ciutadans.

Comments are closed.