Sabadell Guanyarà

Es presenta el col·lectiu Sabadell Guanyarà, per impulsar una candidatura ciutadana

El col·lectiu Sabadell Guanyarà es presenta públicament aquest dimecres a Sabadell. El grup impulsa una candidatura ciutadana en l’actual moment d’incertesa econòmica, política i social a la ciutat. Una solució extraordinària pel que defineixen com una situació extraordinària. Fa unes setmanes van presentar el seu manifest, i aquest dimecres explicaran el seu full de ruta.

Sabadell Guanyarà utilitza el lema electoral que Antoni Farrés i el PSUC van usar en les primeres eleccions municipals democràtiques de 1979. Creuen que com el 1979 i també el 1999, Sabadell afronta ara un canvi d’etapa. Un moment de “ruptura” necessària però pel que demanen “seriositat i rigor”.

Segons ha pogut saber iSabadell, el col·lectiu impulsor està format per 15 persones. Entre ells, l’expresidenta del comitè d’empresa del Taulí, la sindicalista Montse González, el periodista Plàcid Garcia-Planas, el rector de la Universitat Progressista d’Estiu de Catalunya, Jordi Serrano, o la vicepresidenta de la Fundació de la UAB, Montse Balagueró. El col·lectiu impulsor al complet i el seu perfil són els següents:

· Montse Alonso. Treballadora social, sindicalista de CC.OO, delegada a l’empresa Clece, concessionària del servei d’atenció a domicili de l’Ajuntament.

· Montse Balagueró. Economista i directiva de l’administració universitària. Actualment vicepresidenta executiva de la Fundació de la UAB.

· Manel Cunill. Enginyer Tècnic Agrícola especialitzat en Agricultura Biològica i Llicenciat en Ciències Ambientals. Col·laborador i treballador en diferents ONG ambientals. Actualment Director-Gerent de la Cooperativa Agrària del Vallès.

· Pep Farrés. Metge i gestor d’institucions públiques de salut. Has estat gerent del Consorci Sanitari de Barcelona i subdirector general de l’ICASS.

· Àngels Folch. Professora jubilada. Activista per la independència.

· Plàcid Garcia-Planas. Periodista i reporter internacional a La Vanguardia. Premi de periodisme d’investigació del grup Godó i Grup 62.

· Albert Gil. Tècnic de l’administració local. Va ser president de la Unió Excursionista de Sabadell fins fa uns mesos.

· Quim Góngora. Impressor, editor, activista cultural. Membre de la Fundació Bosch i Cardellach. També és tresorer de l’Aliance Française de Sabadell

· Montse González. Administrativa, Sindicalista d’UGT del sector salut. Va ser presidenta del Comitè d’Empresa del Consorci Sanitari del Parc Taulí.

· Eduard Jiménez. Economista i consultor en polítiques públiques. Editor de Journal of Public Policies and Territory. Especialista en transparència i rendició de comptes. Va ser coordinador de programes de Promoció Econòmica a l’Ajuntament.

· Juan Noguera. Activista cultural. Jubilat. Associat històricament al Centro Regional de Murcia.

· Carme Ribalta. Diplomada en Treball Social i llicenciada en Antropologia Cultural i Social. Funcionària en excedència del Departament de Justícia i tècnica superior de gestió de l’Ajuntament.

· Tom Seix. Empresari de creació, realització, comercialització i exhibició artística. Productor i gestor cultural i de mitjans de comunicació. Va ser president de l’Aliança Francesa de Sabadell fins aquest estiu.

· Jordi Serrano. Historiador, ha estat director de la Fundació Ferrer i Guàrdia i secretari general del Moviment Laic i Progressista. Ara és rector de la Universitat Progressista d’Estiu de Catalunya.

· Josep Simó Deu. Cirurgià emèrit de l’Hospital Universitari del Parc Taulí.

El col·lectiu considera que la situació de Sabadell és especialment complexa en el context dels municipis catalans i demanen solucions extraordinàries per a fer-hi front. En les properes setmanes, faran diversos actes a la ciutat i recolliran adhesions. Aquest dimecres explicaran el seu full de ruta per aconseguir aquesta candidatura.

Foto portada: grup impulsor de Sabadell Guanyarà.

17 Comments