Joan Cosp - Zona Hermètica

Esperança entre els operadors de la Zona Hermètica

Els empresaris de la Zona Hermètica creuen que la moció aprovada en el darrer ple obre la porta a salvar la zona d’oci nocturn. Tot malgrat que el govern municipal els va advertir que si no tanquen els locals a partir del 1 de juny s’iniciaran els processos de disciplina urbanística que poden acabar amb el precinte de les instal·lacions. Però la partida serà llarga.

El món de l’oci nocturn, amb tot, aspira a guanyar temps. Les llicències caduquen el 31 de maig i a partir de llavors les discoteques obriran en situació irregular. Però les mantindran obertes (les que no tanquen a l’estiu i se’n van a les carpes). I s’intentarà que els processos de disciplina urbanística es dilatin amb l’objectiu que abans de precintar les instal·lacions el Tribunal Suprem hagi fallat a favor del seu recurs i obligui a mantenir activa la ZH o en el seu defecte a indemnitzar els operadors. En cas contrari, donant la raó el TS a l’administració, s’aspira a que abans de tancar s’hagi definit un nou model d’oci nocturn a la ciutat, amb les ubicacions de les discoteques definides de nou. Tota una partida entre els operadors, l’administració i els tribunals que es pot allargar diversos mesos.




La moció aprovada pel ple no va més enllà d’un compromís per definir un nou model d’oci nocturn, pel que és obligatori modificar el planejament urbanístic. Però sí s’estableix una certa novetat: s’obre la porta a modificar també el Pla Especial de Gràcia, que prohibeix totes les activitats recreatives a l’àmbit. En altres paraules, el nou model d’oci nocturn de Sabadell podria passar, de forma total o parcial, de nou pel barri de Gràcia i la coneguda com a Zona Hermètica.

En aquest sentit, l’Associació de Locals de la Zona Hermètica qualifica com a “positiva” l’aprovació de la moció, en paraules del seu president, Joan Cosp.

L’acord arriba una mica tard, ja que hi ha hagut temps de sobres per a negociar i de resoldre abans aquesta situació, que és una herència de l’anterior equip de govern municipal”, sosté.

Ara esperen que hi hagi un diàleg ràpid amb el consistori per trobar “una sortida”. “Ningú vol seguir vivint en la incertesa”, manifesta.

Foto portada: Cosp, en una imatge d’arxiu. Autor: David B.

Comments are closed.