Foto portada: els regidors Chacon, Fernàndez, l'alcalde, Guerrero i el diputat Sanglas, aquest matí. Autor: @esquerra_SBD via Twitter

Esquerra reitera que donarà suport al canvi d’alcalde si hi ha consens entre la resta de socis

Esquerra Republicana de Catalunya, que ara mateix ostenta l’alcaldia de Sabadell, manté vigent el seu compromís de donar suport al canvi d’alcalde a meitat de mandat si la resta de socis de l’actual quatripartit (Unitat pel Canvi, la Crida i Guanyem) tenen un candidat de consens. Els republicans defineixen com a “innegociable” el compromís inequívoc amb el procés constituent “que ens ha de portar a la República catalana”.

Els republicans van ser la tercera força més votada el 24 de maig de 2015. Després de les negociacions pertinents, van accedir a l’alcaldia mitjançant Juli Fernàndez. El programa de govern era clar: a meitat de mandat hi hauria relleu a l’alcaldia, si hi havia acord entre els membres del quatripartit i en funció dels resultats obtinguts a les eleccions.

Fa setmanes les comissions negociadors dels partits estan en marxa. Els republicans sostenen que l’acord de govern és vigent: Fernàndez fa setmanes que ha posat el seu càrrec a disposició dels socis de govern, que negocien un candidat de consens. La força més votada del govern, la coalició Unitat pel Canvi reclama l’alcaldia pel seu portaveu, Joan Berlanga; la Crida per Sabadell es mostra oberta al relleu supeditant-lo al suport municipal al referèndum unilateral d’independència, i Guanyem prefereix seguir com fins ara en un mandat d’alta complexitat, valorant “l’estabilitat” actual. Tot i així, les negociacions prossegueixen.

Assemblea d’ERC

Els republicans, després de la seva darrera assemblea, reiteren que donaran suport a un nou alcalde si hi ha acord de la resta de grups, malgrat que signifiqui perdre la principal alcaldia que ostenten. “ERC no serà un obstacle pel relleu”, palesen, tot reiterant el seu compromís amb el projecte de govern d’esquerres i mantenint que es treballa com un “únic equip, fort i cohesionat”, que presenta “clars i evidents resultats” en aquests dos anys: més control a les externalitzacions, nova orientació de la política d’habitatge, impuls d’activitats al carrer, Pla Estratègic d’Acció Social, sancions a les elèctriques, pla de xoc per l’espai públic, soterrament dels FGC a Can Feu, noves urgències al Parc Taulí, Parc del Nord, Parc de les Aigües, futurs institut i escola Virolet a Can Llong o el nou CAP en aquest barri.

Seguirem treballant en el desplegament de l’acord de govern i de tots els seus projectes perquè és la nostra obligació i el nostre compromís”, reiteren els republicans. “Seguim construint un nou Sabadell”, finalitzen, abans de considerar “innegociable” per l’assemblea d’Esquerra “el compromís inequívoc amb el procés constituent, un fet que ens ha de portar a la construcció de la República catalana”.

Una condició similar, amb altres paraules, a la posada per la Crida, a pocs mesos del previst referèndun d’independència de Catalunya. I que en principi complica el relleu a l’alcaldia en favor de Joan Berlanga. Almenys abans de la convocatòria i hipotètica celebració de la consulta.

Foto portada: els regidors republicans Montserrat Chacon, Gabriel Fernàndez, Juli Fernàndez i Xavi Guerrero, amb el diputat Marc Sanglas, al desembre. Autor: cedida.

Comments are closed.