ERC Sabadell

Esquerra tanca campanya buscant el votant d’En comú Podem

Esquerra Republicana de Catalunya ha tancat campanya electoral a Sabadell davant més de 500 persones al Teatre Principal. Crida a la mobilització sobiranista i apel·lació a votant d’esquerres del PSC i En comú Podem per aplegar el vot en la formació republicana.

El cap de llista d’ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha reiterat que el procés “no va de barris, cognoms, fronteres ni llengües; l’últim problema del país és l’idioma i qui digui el contrari menteix”. S’ha mostrat orgullós de compartit equip amb el jutge Santi Vidal i un “referent” com Joan Tardà. Ha definit el sistema polític espanyol com el d’una “oligarquia que canvia la Constitució en una nit sense que voti ningú”.

Hem pagat set vegades en interessos del Fons de Liquititat Autonòmica el pla de rescat ciutadà que s’està negociant. Li diuen FLA però el meu avi li diria sinverguenzonería. Hi ha partits que estan tot el dia barallant-se a la tele però només es posen d’acord en una cosa: que no permetren a Catalunya fer el que vol. Són el mateix”.

Rufián assegura que el 27S “hem guanyat” una enorme maquinària estatal.

Anem a Madrid a ocupar un enorme espai de poder perquè a Catalunya se la defensa a tot arreu i no li volem regalar la imatge de Catalunya a Albert Rivera, a dir-li a aquells que sempre han guanyat que han perdut. I a aquells de Podemos els diem que puguin, que el canvi és aquí i és ara. Que ens mirin als ulls i ens mirin com ho faran per canviar un Estat el líder més valorat del qual és Felip VI. Aquí és Oriol Junqueras i Santi Vidal. Són dos països diferents. Als companys de Podemos els direm que ens mirin als ulls i ens diguin com ho faran. Mentre ells prometien una revolució des dels platós aquí ja la fèiem des del carrer. Agradi més o agradi menys al Congrés guanyaran els de sempre: PP, PSOE i Ciutadans, la mateixa dreta revestida de corbates estretes. La tercera República ja ha arribat: és catalana i cal defensar-la”.

El president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha exhortat tothom a votar per “garantir que la veu de Catalunya se senti a tot arreu; cal defensar la veu de la gent de Catalunya en totes les oportunitats: hem de guanyar com vam fer a les europees, les municipals i les catalanes”. Ha titllat la proposta de referèndum d’En comú Podem com a “impossible i que no va enlloc”. “L’únic referèndum que serveix és per aprovar la Constitució de la República catalana”, ha seguit, per carregar contra els compromesos incomplerts “del partit que encara es diu socialista”. “Ara que hem adquirit el sa costum de guanyar per qui més ho necessita no hauríem de perdre el costum”, ha seguit.

El candidat al Senat, el jutge Santiago Vidal, suspès de sou i feina de la carrera judicial per redactar un esborrany de Constitució catalana, ha alertat contra Ciudadanos: “aneu molt en compte: van amb l’aguilucho de l’etapa franquista”. Ha emplaçat la gent d’En comú Podem a treballar junts a partir de dilluns per “treballar a favor de la nova república, la més moderna i la més digna d’Europa”.

El número 2 d’ERC per Barcelona, Joan Tardà, ha assegurat que “mai hem estat tan a prop de fer història” i s’ha mostrat disposat “a seguir acumulant i acumulant i acumulant forces durant el procés constituent”. Tardà ha volgut reconèixer Àngel Colom, Josep Lluis Carod Rovira i Joan Puigcercós, anteriors màxims dirigents d’Esquerra en el passat. “Cal acumular forces i obrir el procés constituent en els propers mesos i que tots els catalans que estan pel dret a decidir però dubten si és possible encaixar a Espanya Els dies que dilluns hauran caigut del cavall i hauran de reconèixer que Espanya nega el dret a decidir i que no hi ha res a fer”. “Passaren per davant els escocesos i la unificació dels irlandesos i per desgràcia passarem per davant dels companys gallecs i d’Euskal Herria. Si proclamem la República catalana l’estatus quo del sistema del 78 tremolarà i els nostres companys espanyols proclamaran la seva república i, com deia Companys, tots viurem agermanats”, ha finalitzat.

L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, ha definit Sabadell com la capital del “republicanisme català” i ha demanat suport electoral: “torneu a fer que guanyem els independentistes a la ciutat”.

L’acte ha congregat més de 500 persones al teatre Principal, omplint la platea i els tres amfiteatres, en una trobada amenitzada pel grup The Fresh Swing Valles.

Foto: els dirigents d’ERC. Autor: David B.

Comments are closed.