Can Llong

EUiA vol blindar Sabadell contra la ‘Llei Wert’

  • Presentarà una moció al Ple municipal per protegir el model educatiu català.

  • Joan Mena anuncia l’agilització de les obres de l’IES de Can Llong.

El grup municipal d’Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) presentarà una moció per instar l’equip de govern a treballar amb la comunitat educativa en un conjunt de mesures de caràcter local per evitar l’impacte de la LOMCE.

EUiA considera que es tracta d’una “llei retrògrada i recentralitzadora”, el “pitjor atac a l’educació del nostre país als darrers 35 anys i pretén consolidar un canvi de model educatiu”. Segons la seva portaveu municipal, Marisol Martínez, malgrat que les competències en l’àmbit educatiu són del govern català, els ajuntaments poden aplicar un seguit de mesures per evitar l’impacte de la LOMCE, com ”el foment de la democràcia interna i la participació de les famílies als centres, blindar els objectius de cohesió social del programa Ciutat i Escola o establir vincles entre les diferents escoles que potenciïn les activitats extraescolars i els programes d’AMPA”.

Martínez, també ha recordat que no només el ministre Wert està atacant les competències educatives del món local, sinó també ho fa la Consellera Rigau al “rebaixar el pressupost en escoles bressol, de 1.800 euros per alumne a 600 euros, o els 300 euros en escoles de música i dansa”.

L’institut de Can Llong

Per la seva banda, Joan Mena, regidor i diputat de la Comissió d’Ensenyament del Parlament de Catalunya, ha mostrat la seva satisfacció per la continuïtat de les escoles de primària del districte setè i per l’agilització de les obres de l’institut Can Llong. Mena va presentar, abans de finalitzar el curs, dues propostes de resolució a la càmera catalana instant a garantir el funcionament de les tres escoles de primària del districte setè, que estaven amenaçades per la conselleria d’Ensenyament. També per a posar en marxa el nou institut del barri de Can Llong.

Ara, el Departament d’Ensenyament ha garantit el funcionament d’aquests centres educatius i ha supeditat qualsevol canvi en el mapa escolar al diàleg en el marc de la taula de planificació de Sabadell. A més, ha expressat la seva satisfacció “perquè, encara que sigui quatre anys tard i en mòduls prefabricats, l’institut Can Llong podrà començar les classes a la nostra ciutat, donant sortida a una de les principals reivindicacions educatives” de Sabadell.  Mena ha afegit que continuarà treballant per tal que “l’edifici estigui enllestit el més aviat possible”.

Foto portada: Acte reivindicatiu per l’Institut de Can Llong, el passat febrer. Autor David B.

Comments are closed.