EUiA vol que l’Ajuntament reverteixi el romanent de 2013 en plans d’ocupació

La formació Esquerra Unida i Alternativa, que té dos regidors a l’Ajuntament, demanarà el proper dimarts al Ple que l’Ajuntament inverteixi el romanent positiu que va tenir al tancament de l’any 2013 en un pla de xoc de generi llocs de feina. El consistori va tancar el 2013 amb 10,6 milions d’euros en positiu.

El grup d’esquerres considera “insuficient” l’actual pla de foment de l’ocupació de l’Ajuntament, que es va aprovar al juny amb un pressupost de 90.000 euros. El defineixen com un seguit de “polítiques erràtiques” i creuen que el govern local pot anar més enllà i que el ministeri d’Hisenda ara permet derivar els romanents positius a despesa corrent i inversió.

Cal recordar, no obstant, que l’Ajuntament està sota la supervisió del ministeri ja que la morositat de l’any 2012, superior a 20 milions d’euros en factures impagades, va provocar que el consistori hagués de fer un pla d’ajust que supervisen des del Ministeri.

Si l’Ajuntament té diners que no s’ha gastat en un exercici, té l’obligació moral de destinar-los a allò que més necessiten els veïns i les veïnes. No sabem què passarà realment amb els 90.000 euros que pretén invertir ni amb les altres quantitats que ara diu destinar, però estem segurs que els 10 milions d’euros aportaran una solució real al que més angoixa a centenars de famílies de la nostra ciutat, que és saber com viuran fa no demà sinó avui”, assegura la portaveu d’EUiA, Marisol Martínez.

Martínez vol que el consistori apliqui els saldos positius del tancament pressupostari a crear llocs de feina, no només aquest any sinó també en els exercicis futurs fins reduir de forma notable l’atur a la ciutat, que tot i baixar aquest agost (més info: ‘L’atur baixa a nivells de l’estiu de 2011‘) supera les 18.300 persones.

Foto portada: Marisol Martínez, a la sala de grups de l’Ajuntament, en una imatge d’arxiu. Autor: J.d.A.

2 Comments