Foto portada: els regidors Ramón García i Adrián Hernández. Autor: J.d.A.

Cs: “mentre el govern i SMATSA discuteixen, anirà gent al carrer”

El grup municipal de Ciutadans demana a l’Ajuntament que no modifiqui la Instrucció Tècnica de Facturació a SMATSA fins que un jutge dicti sentència sobre el contenciós que hi ha obert. SMATSA ha anunciat acomiadaments i un pitjor servei com a conseqüència d’una ordre que limita els serveis facturats per l’empresa a aquells concretats al contracte del 2012. 

Segons el grup municipal de Ciutadans, el 7 per cent de la facturació d’SMATSA es pot perdre amb la nova ITF. En total, 1,2 milions d’euros cada any que l’executiu vol que SMATSA tregui del seu compte de resultats. L’empresa assegura que no tindran més remei que deixar de fer els serveis que no poden facturar: reforços en la recollida de mobles, neteja a mà dels contenidors de recollida pneumàtica i alguns reforços en cap de setmana. A més, es contractarà menys personal a l’estiu i s’acomiadarà a entre 17 i 30 treballadors a partir del setembre.

Ciutadans demana aturar la implantació fins que un jutge estimi els passos a seguir. La direcció d’SMATSA ha portat la nova ITF al contenciós i, per tant, creuen que cal esperar: “mentre l’Ajuntament i SMATSA es barallen, es perdran llocs de treball. És el bé que hem de salvaguardar”, ha dit el portaveu municipal, José Luis Fernández. “A més, ara tenim 400 famílies en incertesa”, afegeix el regidor Adrián Hernández. “Cal esperar la veu del jutge i veure qui té raó”, finalitza.

El PSC, preocupat

Per la seva part, el Partit dels Socialistes denuncia que el quatripartit està actuant de forma irresponsable. El primer secretari, Pol Gibert, creu que les restriccions tindran una afectació “molt greu” a nivell de neteja i conseqüències laborals “molt negatives”.

Foto portada: els regidors Ramón García i Adrián Hernández. Autor: J.d.A.

Comments are closed.