Foto portada: el regidor de Serveis Centrals, Albert Boada, i l'alcalde, Juli Fernàndez. Autor: J.d.A.

Fernàndez defensa l’inici del tràmit per anul·lar el contracte a SMATSA com la via més “prudent”

L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, ha defensat l’inici del procés de revisió del contracte de neteja viària i recollida de residus a través de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat com la via més “prudent i garantista”. Fernàndez afegeix que l’Ajuntament manté un mecanisme amb SMATSA inèdit amb la resta de proveidors.

De fet, l’executiu sosté que el mecanisme que té amb SMATSA és inèdit amb qualsevol altre proveïdor de l’administració: reben les certificacions del dia 20 de cada mes i paguen abans del dia 31 per poder cobrir les nòmines de la plantilla. En pocs dies han de validar factures per valor d’1,6 milions d’euros mensuals. L’acord no es té amb cap altra concessionària i està inclòs al contracte. La majoria de proveidors de l’administració cobren entre els 45 i els 60 dies un cop s’aproven les factures. D’aquesta forma, Fernàndez manté que l’Ajuntament està garantint ara per ara les nòmines de la plantilla, formada per uns 400 treballadors.

Si féssim com a la resta, com pertocaria, potser no estarien garantides les nòmines”, ha afegit el regidor Boada.

L’alcalde manté que l’Ajuntament garantirà la prestació del servei, els llocs de treball i ha de complir la legalitat del contracte.

Si trobem gestions que poden posar en risc el compliment de la legalitat, no hi ha questió més prudent que aquesta que emprenem”, ha assegurat.

El ple aprovarà amb tota seguretat aquest dijous l’inici de la revisió d’ofici del concurs de neteja viària i recollida de residus, que es va atorgar l’any 2012 a SMATSA per 15 anys més cinc de pròrroga. El consistori sosté que, tractant-se d’una prestació de serveis sense risc per a l’empresa, el contracte hauria de ser de quatre anys. Mai de 15.

D’altra banda, la setmana vinent es convocarà una reunió informativa sobre la situació del contracte. Es concretarà el dia i el lloc en breu. El regidor de Serveis Centrals, Albert Boada (Crida), ha garantit que els regidors estan a disposició de la plantilla en qualsevol moment.

Foto portada: Boada i Fernàndez.  Autor: J.d.A. 

Comments are closed.