Foto portada: el candidat del PP a Barcelona, Jorge Fernández Díaz, aquest vespre. Autor: J.d.A.

Fernández Díaz (PP) demana omplir les urnes de vots amb “orgull nacional” per evitar un tripartit PSOE, Cs i Podemos

  • Un centenar de persones a l’acte central del PP al Vallès Occidental aquesta tarda.

  • El record als policies morts a l’Agfanistan, protagonista del míting.

El cap de llista del PP a Barcelona i ministre d’Interior, Jorge Fernández Díaz, ha centrat bona part de la seva intervenció en el record a les víctimes de l’organització terrorista ETA i també del terrorisme gihadista arran de la mort de dos policies nacionals morts a Kabul (Afganistan), fa uns dies.

“Estan desplegats defensant les conviccions que ens fan viure en democràcia davant als terroristes que ens volen imposar la seva barbàrie. Els diem que no ho aconseguiran”, ha assenyalat. El ministre d’Interior ha agraït als cossos i forces de seguretat de l’Estat la seva feina a Espanya i la resta del món.

No ens va ser gratis la democràcia i no ens és gratis la llibertat. Sovint porta a entregar la vida. Gràcies als serveis d’aquests herois disposem de llibertat”, ha seguit.

Ja en clau electoral ha carregat contra Artur Mas, qui va “d’èxit en èxit electoral fins el seu fracàs final” qui ara espera si la CUP li dóna suport. Un partit “anti sentit comú, antieuropeu, antieuro, anticapitalista, antiOTAN, antitot… així està la institució de la Generalitat. Si la CUP li accepta en assemblea, passarem d’un president en funcions a un president en precari”.

Mai la institució de la Generalitat ha caigut tan baix. La història passarà comtes a Artur Mas. La institució no es pot posar a aquest nivell només per salvar el present i el futur d’Artur Mas i qui li acompanya”.

Ha demanat lliurar-se del “procés de confrontació, que crispa les amistats”, el “tòxic” procés sobiranista que ja dura un “trienni negre” que ha dut Catalunya “al desgovern amb Artur Mas, el senyor Oriol Junqueras i la CUP al front”. Demana omplir les urnes “d’orgull nacional i esperança”.

D’altra banda, ha assegurat que si guanya el PSOE, que vol “derogar-ho tot” “tornem a la casella de sortida: a ser el malalt d’Europa. I avui som el referent de les reformes que cal fer per sortir de la recessió i entrar en creixement i no de qualsevol manera sinó liderant el creixement europeu: més que l’alemanya, el doble que la francesa i quatre vegades el que creix l’economia italiana. Un de cada dos llocs de treball que es creen a Europa es crea a Europa. Aquest és el canvi. Del rescat a la recuperació”. S’ha compromès a fer sortir de la crisi Espanya si es donen quatre anys més de confiança al PP: 20 milions de persones treballant a Espanya l’any 2020 (ara hi ha 18 milions).

Fernández Díaz, durant la seva intervenció. Autor. J.d.A.
Fernández Díaz, durant la seva intervenció. Autor. J.d.A.

Finalment ha alertat contra una “coalició de perdedors” de PSOE, Cs i Podemos contra el PP. “El PP ja ha dit que si no som els més votats no formarem govern. I només ho ha dit Mariano Rajoy. Cal tenir-ho present. No sigui que s’estigui fraguant una coalició de perdedors. Ja tenim experiència en quant a tripartits a Catalunya. Seria el pitjor que li podria passar al país”. “No és moment de caramboles. Cal rigor i sentit d’Estat. Només ho garanteix el Partit Popular”, ha finalitzat.

Santos veu un tripartit “bolivarià”

La candidata número 8 per la província de Barcelona i exregidora a Sabadell, Cuca Santos, ha definit el 20D com un dia “clau en la història d’Espanya: ens juguem molt. Poden passar dues coses: donar la confiança al PP per seguir amb al recuperació econòmica o que el govern espanyol quedi en mans d’un tripartit per qui estan especialitats en dur-nos a prop de l’abisme i ens volen dur a una república bolivariana”. En referència a Rivera (Cs), ha assegurat que “li queda molt per acostar-se a Adolfo Suárez, com el diu”. Ha qualificat Rivera com “arrogant” i assegurat que “el desafiament sobiranista està esperant un govern feble i per això cal un govern fort del PP”.

El president comarcal, Manuel Buenaño, ha recordat el regidor de Viladecavalls assassinat per ETA fa justament 14 anys aquest dilluns. Ha fet referència també als dos policies que han perdut la vida a l’Agfanistan. Un centenar de persones s’han aplegat a la sala d’actes del casal Pere Quart per seguir l’acte polític central del PP al Vallès Occidental.

Foto portada: Fernández Díaz, abans de la seva intervenció. Autor. J.d.A.

Comments are closed.