Juli Fernàndez i Gabriel Rufián en un bar del Centre. Autor: A. Pujadas.

Fernàndez i Rufián garanteixen a la JERC la celebració del referèndum

L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, i el diputat d’ERC al Congrés Gabriel Rufián, han analitzat la situació política actual en una trobada organitzada per les joventuts del partit al bar Ítaca del Centre.

El referèndum ha estat el principal tema d’una conversa distesa organitzada per les JERC en què els assistents han pogut parlar primer amb Rufián, una estona amb el diputat i Juli Fernàndez, i finalment amb l’alcalde de Sabadell.

Cap dubte sobre el referèndum

Rufián ha assegurat que el referèndum previst per l’1 d’octubre es farà. De fet, el republicà assegura que “és molt més difícil no fer-lo que fer-lo”, perquè creu que “tenim un govern determinat a culminar el procés” i que aquest se sustenta en “una majoria total i absoluta en el Parlament de Catalunya” i “un 80% de població d’aquest país que vol votar”.

Juli Fernàndez i Gabriel Rufián en un bar del Centre. Autor: A. Pujadas.
Juli Fernàndez i Gabriel Rufián, en un bar del Centre. Autor: A. Pujadas.

Des del seu punt de vista, el republicà creu que “si guanya el sí, el 2 d’octubre s’ha de declarar la independència”, i si guanya el no “ho tornarem a intentar”. Rufián ha explicat que aquest aspecte és una opinió personal i que l’opinió del govern al respecte “no està fixada”.

“El que legitima el referèndum és la participació”

L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, també d’Esquerra Republicana de Catalunya, assegura que el paper de l’Ajuntament és “fer allò que sempre hem dit que faríem: treballar per la llibertat i la democràcia d’aquest país”. Fernàndez garanteix que des de l’ajuntament de Sabadell “estarem al costat de la Generalitat i el Parlament” en l’execució del referèndum”. Segons el batlle, “l’1 d’octubre hi hem de ser tots” perquè “el que legitima el resultat del referèndum és la participació”.

A preguntes dels assistents pel suport internacional a la independència de Catalunya, Fernàndez creu que “els estats prenen decisions en funció de realitats, no de potencialitats”, i que per aquest motiu fins que Catalunya no esdevingui un estat no rebrà aquest suport; “sempre ha passat això”, assegura.

Altres temes

Els assistents també han preguntat a l’alcalde sobre el passeig de la Plaça Major, els drets de les persones LGTBI o la Festa Major d’enguany, entre altres.

Foto portada: Fernàndez i Rufián a l’Ítaca. Autor: A. Pujadas.

Comments are closed.