Foto portada: l'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, durant el ple. Autor: David B.

Fernàndez rebutja que el Rei encapçali la marxa contra el terrorisme

L’exalcalde de Sabadell i actualment segon tinent d’alcalde, Juli Fernàndez (ERC) s’ha unit aquest dilluns a la CUP i ha rebutjat que Felip VI encapçali la manifestació de dissabte a Barcelona contra el terrorisme.

A la xarxa social Twitter, Fernàndez ha expressat el següent aquest dilluns:

Els cupaires van avisar diumenge que es plantegen no donar suport a la marxa si hi acudeixen Felip VI o Mariano Rajoy. La diputada Mireia Boya va reclamar al monarca que no hi assisteixi i va defensar que representants de la societat civil encapçalin la manifestació, com després es va anunciar. Seran agents dels Mossos, la Guàrdia Urbana de Barcelona i membres del Servei d’Emergències Mèdiques qui lideraran la marxa. Encara no s’ha confirmat si Felip VI acudirà a la manifestació.

Altres membres d’Esquerra Republicana, com el diputat sabadellenc Gabriel Rufián, també s’han expressat de forma crítica amb la participació de Felip VI:


Finalment, membres de Podem han assegurat que el monarca hauria de donar explicacions pels vincles espanyols amb monarquies com la d’Aràbia Saudí. El secretari general de Podem a Catalunya, Albano Dante Fachín, o el portaveu de Podemos al Senat, Ramon Espinar, s’han pronunciat en termes similars.

Foto portada: Juli Fernàndez, en una imatge d’arxiu. Autor: David B.

Comments are closed.