Unitat pel Canvi

Festa a Unitat pel Canvi, que queda a 300 vots de guanyar les eleccions

Tota una sorpresa, especialment després d’un procés molt llarg i dur per a la confluència. Finalment però hi ha hagut premi per al cap de llista, Joan Berlanga, i la direcció local d’ICV, que va apostar per un front d’esquerres per a les municipals amb qui es volgués sumar. Ho va fer l’altra part de la coalició, EUiA, no sense dificultats, i part de la direcció de Podemos a Sabadell.

La ciutadania ha aprovat l’aposta d’Unitat pel Canvi a Sabadell, i la nova formació ha quedat segona, amb 12.611 vots (un 15,01 per cent del total) i quatre regidors. Entraran al ple Joan Berlanga, Ramon Vidal, Edu Navarro i Elena Hinojo. A més, tot i la igualtat entre les quatre formacions que poden liderar el canvi a la ciutat, Unitat pel Canvi tindrà la iniciativa, al ser la segona força més votada.

El cap de llista d’Unitat pel Canvi, Joan Berlanga, ha emplaçat a “l’esquerra sabadellenca, que ha estat molt dividida aquests anys, que hem fet les coses molt malament  i hem perdut oportunitats de fer les coses molt millor, caldria que sabéssim posar el comptador a zero”. “La ciutadania ens empeny a un gran acord i la ciutadania es mereix que posem el comptador a zero. És fonamental”.

Unitat pel Canvi ha estat la segona força més votada de les municipals i han aconseguit quatre regidors, els mateixos que va aconseguir fa quatre anys ICV-EUiA. Però després de molts problemes els quatre regidors han sabut a glòria a la nova formació progressista. Han celebrat tota una festa a la seu d’ICV, al carrer Picañol de la Creu Alta.

Foto portada: Joan Berlanga, a la seu d’ICV. Autor: David B. 

16 Comments