Foto portada: l'expresident del Consell Comarcal, Antoni Rebolleda, i l'exdirector de Mercavallès, José Manuel Piedrafita.

Fiscalia demana fins a 10 anys d’inhabilitació per a l’expresident del Consell Comarcal Antoni Rebolleda

  • Tot deriva de la contractació irregular de José Manuel Piedrafita com a director de Mercavallès l’any 2007.

  • La vista oral se celebrarà el proper mes de gener als jutjats de Terrassa.

Fiscalia demana 10 anys d’inhabilitació per l’expresident del Consell Comarcal, Antoni Rebolleda, i l’exgerent de l’ens comarcal, Americo Ologaray. A més, demana una inhabilitació de sis anys per a l’exregidor sabadellenc José Manuel Piedrafita, ja jubilat i exdirector de Mercavallès.

La presumpta col·locació irregular de Piedrafita com a director de Mercavallès l’any 2007 dóna lloc a la investigació, que tindrà la seva vista oral el proper mes de gener als jutjats de Terrassa (més info: ‘Rebolleda i Piedrafita, a la banqueta dels acusats‘). Piedrafita va ser regidor a Sabadell, president del Centre d’Esports Sabadell i una de les cares del PSC durant el bustisme. L’any 2007, segons l’escrit de fiscalia, va ser afavorit per una contractació interina improcedent com a director de Mercavallès sense tenir la categoria administrativa necessària. Piedrafita està acusat d’un presumpte delicte de prevaricació o d’acceptació de nomenament il·legal per a càrrec públic. En el primer cas, se li demana una pena d’inhabilitació durant sis anys. En el segon cas, una multa de 7.200 euros.

Hi ha dos acusats més. El primer és Antoni Rebolleda, president del Consell Comarcal entre 2007 i 2009 i actualment funcionari de l’ajuntament de Sabadell. Segons han confirmat fonts municipals, actualment és el cap del Programa municipal de Promoció de la Ciutat i Turisme. Va ser regidor del PSC a Sant Quirze i també està vinculat al bustisme. Segons fiscalia, era coneixedor que Piedrafita no tenia la categoria necessària i va prescindir, de forma intencional, de les formalitats exigides. Pels mateixos fets s’acusa el gerent del Consell Comarcal en el moment dels fets, Américo Ologaray, també vinculat al PSC.

El CV era “un foli amb anotacions”

Rebolleda va justificar la contractació de Piedrafita el setembre de 2007 emparant-se en una “inexistent situació d’urgència”. L’any 2009, a més, es va repetir el procediment quan la titular de la plaça va tornar d’una excedència però se la va adscriure a un altre departament. Segons ficalia, es van deixar de banda els principis de convocatòria, publicitat i lliure concurrència en les dues contractacions. Van invocar raons d’urgència inexistents i van prorrogar els contractes durant més de tres mesos sense efectuar-se convocatòria. El currículum de Piedrafita era un “foli amb anotacions”, no es va registrar la seva entrada ni tampoc la proposta de nomenament. A més, es va requalificar la categoria professional per al càrrec d’una escala A2 a una plaça de categoria d’administratiu nivell C.

Nomenament i·legal o prevaricació

Piedrafita va ser director de Mercavallès des de setembre de 2007. El fiscal acusa a Rebolleda i Ologaray de dos possibles delictes. En primer lloc, per un delicte de nomenament il·legal per a càrrec públic. La petició de pena és d’una multa de 7.200 euros més una suspensió de sou i feina durant dos anys. Alternativament se’ls acusa de prevaricació. Demana una pena d’inhabilitació de 10 anys per a càrrec o treball públic tant per a Rebolleda com per Ologaray.

Foto portada: l’expresident del Consell Comarcal, Antoni Rebolleda, i l’exdirector de Mercavallès, José Manuel Piedrafita. 

Comments are closed.