Foto portada: Forcadell, sortint del Tribunal Suprem. Autor: ACN.

Forcadell, amb vigilància policial fins que torni al Suprem

El Tribunal Suprem ha ordenat vigilància policial per a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els cinc membres sobiranistes de la Mesa que estaven citats a declarar aquest dijous arran de la querella de la Fiscalia per rebel·lió, sedició i malversació de fons. Forcadell i la resta de membres tornaran al Suprem dijous vinent, ja que les declaracions s’han posposat.

La Fiscalia ha demanat que els investigats tinguin vigilància policial després que el magistrat Tribunal Suprem Pablo Llanera hagi suspès les declaracions fins el 9 de novembre a petició dels advocats de la defensa. Els lletrats ho han demanat per manca de temps per preparar la defensa i perquè puguin arribar documents dels acords de la Mesa. S’investiga la sabadellenca Carme Forcadell, presidenta del Parlament, els membres de la Mesa Joan Josep Nuet, Anna Simó, Lluis Guinó, Ramona Barrufet i el castellarenc Lluis Corominas, darrerament portaveu parlamentari de Junts pel Sí però abans membre de la Mesa.

Forcadell i la resta de membres de la Mesa del Parlament han sortit del Suprem entre crits de ‘Llibertat’ i ‘No esteu sols’. Han estat a l’edifici dues hores i mitja. Un grup de representants polítics d’En Comú Podem, ERC, el PDeCat, Podem i la CUP han donat suport als investigats a les portes del Suprem.

Foto portada: Forcadell, sortint del Tribunal Suprem. Autor: ACN. 

Comments are closed.