Forcadell (ANC): “L’abdicació del rei és la primera jugada intel·ligent per aturar el procés català”

  • Un miler de persones tornen a omplir La Faràndula en un acte per la independència.

  • La presidenta de l’ANC demana més mobilització per “tornar a fer història l’Onze de setembre”.

Un miler de persones han assistit a l’acte organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana al teatre La Faràndula per demanar el doble sí a la consulta per la independència previstA pel 9 de novembre. La presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, ha assegurat que “tot s’ha accelerat en 15 dies però encara veurem més estratègies de l’Estat” i considera l’abdicació de Joan Carles I com “la primera jugada intel·ligent contra el procés català”. Una desena de persones han intervingut a l’acte.

Forcadell considera que l’Estat espanyol “podria haver estat l’Estat dels catalans però no han volgut” per la incapacitat per acceptar la pluranacionalitat i el plurilingüisme. L’exregidora d’ERC a Sabadell manté que “el resultat de les europees ha fet posar en marxa la maquinària de l’Estat”. En aquesta dinàmica interpreta l’abdicació de Joan Carles I com a rei, definida com “la primera jugada intel·ligent per aturar el procés català”, però que no serà l’última: “d’aquí al 9N veurem més moviments estratègics i no serà difícil que en la seva coronació Felip VI parli en català, que el seu primer viatge oficial sigui a Catalunya i que faci ofertes temptadors”.

Però nosaltres ja hem decidit: hem decidit que volem la República catalana. Necessitem més mobilització perquè el món ens torni a mirar l’Onze de setembre. I l’èxit de l’Onze de setembre ens durà al 9 de novembre. Cal resistència, coratge, valentia i pensar en els milers de ciutadans que ho han fet possible. Mai renunciarem a la sobirania de Catalunya”.

La presidenta de l’ANC ha recordat el “patriota” Lluis Subirana, mort fa unes setmanes i s’ha guanyat grans aplaudiments al demanar que tots els partits posin per davant els interessos de país davant una Faràndula amb un miler de persones i sense gairebé cap seient buit. És el segon acte de dimensions similars que l’Asssemblea Nacional organitza a la Faràndula (més info: ‘ANC: “Cal accelerar el procés. Cal convocar la consulta”). Forcadell manté que en aquest any “hem fet moltes coses: la Via Catalana, hem posat Catalunya al món, el món ens mira, ja tenim data i pregunta per a la consulta i ho hem fet donant una imatge d’unitat, hem construït algunes estructures d’Estat i estem a només cinc mesos de la consulta”.

Tardà (ERC): “Mas continuarà liderant el procés”

Han precedit a Forcadell altres intervencions. El secretari d’Organització de Convergència Democràtica, Josep Rull, ha assegurat que “guanyarem per la força de les urnes el que ens va ser arrabassat per la força de les armes” i ha posat “la independència al servei de la justícia social”. El diputat al Congrés d’Esquerra Republicana, Joan Tardà, ha garantit que la seva formació continuarà “fent el camí pla al govern i greix als coixinets perquè el president Mas continui liderant el procés”, frase molt aplaudida a la platea. Tardà creu que el 9N “si no ens deixen fer la consulta, la fem”. “El món ens mira, hem posat la consulta catalana al món”, ha dit, assegurant que amb la Repúblia catalana “no tindrem el poder polític supeditat al poder econòmic”.

ANC La Faràndula
Els qui van intervenir, al final de l'acte a l'escenari. Autor: David B.

Per la seva banda, Marta Ribas, d’ICV, manté que l’essència del procés català és “la democràcia: volem votar i votarem” i ha dit que el procés “és compartit i ha vingut de baix a dalt, i així ha de seguir”. Finalment, ha finalitzat assegurant que “volem també una Catalunya lliure de corrupció”. El membre de la CUP Sabadell, Xavi Oca, defineix la consulta del 9N com a “irrenunciable” partint d’una base: “la voluntat d’un poble ha de passar per davant de la legalitat” i avisant que si no es fa la consulta serà una “estafa històrica”.

Altres intervencions

Els representants dels partits han estat precedits per altres intervencions, com la de l’exregidora sabadellenca Carme Garcia, que ha definit la independència “com una somni; no una utopia”, l’exdiputat de Ciutadans pel Canvi Toni Comín, l’actor Sergi Mateu (amb actuació musical buscant raons pel doble sí inclosa), el periodista Francesc Marc Álvaro i també Tian Riba, l’alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, i la coordinadora de Sabadell per la Independència, Montserrat Chacón. L’acte ha estat presentat per l’humorista Peyu i també ha comptat amb algunes actuacions musicals.

Foto portada: Carme Forcadell, durant la seva intervenció. Autor: David B.

8 Comments