Forcadell (ANC): “Passi el que passi, hem guanyat”

  • La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana vota a l’IES Vallès de Sabadell.

  • “Avui tanquem una etapa i demà n’obrim una altra”, diu Forcadell.

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, la sabadellenca Carme Forcadell, ha votat poc després de les 9 hores a l’IES Vallès de Sabadell enmig d’una gran expectació mediàtica i popular. Forcadell ha assegurat que el procés de participació és un “èxit” hi hagi la participació que hi hagi. “Espero que siguem conscients que és un fet històric”, ha dit.

Mitja hora abans de les 9 del matí, la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, ja feia cua a les portes de l’IES Vallès de Sabadell. No ha estat, però, ni molt menys la primera en arribar. Un parell de desenes de ciutadans han arribat al punt de votació abans que ella, ansiosos d’exercir el dret a dir la seva en el procés de participació que s’ha convertit el 9N.

Passi el que passi avui hem guanyat. Hem votat i estem fent una consulta contra l’Estat, que ha utilitzat tots els recursos per aturar-la. Hem de donar les gràcies als milers de voluntaris i tothom qui va anar a a votar sabent que defensa la democràcia però sabent que desafiava l’Estat. Espero que siguem conscients que és un fet històric”, ha assegurat a les portes de l’institut.

La sabadellenca no ha volgut marcat objectius a la participació i ha considerat un “èxit que hagin obert els col•legis i que la gent pugui votar. Ha estat molt complicat. No són unes eleccions normals. Passi el que passi és un èxit”. Forcadell ha estat aplaudida a l’entrada i la sortida de l’institut, on ha saludat diversos coneguts, enmig d’una gran expectació de mitjans de comunicació nacionals i estatals.

Ha reiterat que a Espanya “no hi ha separació de poders i que l’Estat utilitza els tribunals per resoldre un problema polític”. Sobre l’endemà de la consulta, no ha repetit la petició feta al govern de la Generalitat perquè convoqui eleccions al Parlament en tres mesos. Ha preferit centrar-se en el 9N i no pensar més enllà.

Avui tanquem una etapa i demà obrim una etapa nova. La gent ja sap que vam demanar eleccions”, ha dit . “Volem que com més aviat millor Catalunya sigui un Estat independent perquè si no, no podrem resoldre els problemes de la gent”, ha finalitzat.

Poc després ha tornat a la cua i ha introduït un Sí-Sí a la seva urna en un dels instituts amb més participació aquest 9 de novembre. De fet, minuts després de les 9 del matí la cua a l’IES Vallès arribava fins la Ronda Ponent.

Foto portada: Forcadell, votant a l’IES Vallès. Autor: David B.

One Comment