Gabriel (CUP) sobre les paraules de Soraya Sáenz de Santamaría: “on és la separació de poders?”

La cupaire Anna Gabriel es pregunta “on són ara els que demanaven garanties per l’1 d’octubre quan Soraya Sáenz de Santamaría diu que Rajoy ha descapçat l’independentisme? On és la separació de poders?”. Gabriel i el candidat Vidal Aragonés creuen missatges als comuns: “reforceu la dreta”, els diu Aragonés, si defensen l’status quo.

La número 2 de la CUP al Parlament, Maria Sirvent, acusa el PP i el “PP taronja” [Ciutadans] de mentir sobre la fractura social a la societat catalana. Reivindica la CUP com la formació que defensa els drets de la classe treballadora. “Si la República catalana guanya, guanya la classe treballadora de tota Europa”, ha seguit, alertant sobre el “creixement del feixisme a Europa que va de la mà del capitalisme quan ja no pot aturar el conflicte social”.

La suor freda de la monarquia i les persones estan en els dos milions de persones disposats a arremangar-se per aconseguir una república. Diem no al bloc del 155 i sí als CDR, a lluitar per la igualtat i la solidaritat. El 21-D sortirem i guanyar per construir una República que serà llavor per construir repúbliques a la resta de l’estat”.

Per la seva part, el número 3 a les llistes per Barcelona, Vidal Aragonés, ha definit la monarquia borbònica com una “família d’assassins”. “Emplacem d’una manera clara als companys de tradició del PSUC, comuns, Podemos: els emplacem amb germanor: la vostra opció no pot ser l’status quo. Ha de ser la ruptura. Si voteu la coalició de l’estatus quo, reforceu la dreta”. Vidal ha fet una intervenció molt lligada a les reivindicacions obreristes i als partits i sindicats que “no van empassar-se la transició”.

Aragonés, en la seva intervenció. Autor: David B.
Aragonés, en la seva intervenció. Autor: David B.

Demana els ‘decrets de la dignitat’ com a primera mesura, seguida de l’expropiació dels pisos buits de la banca: “la indemnització serà zero perquè els diners ja els vam avançar; i l’habitatge el posarem a disposició de les classes populars”. S’ha compromès a impulsar una fiscalitat “justa”: al 25 per cent amb rendes més baixes li rebaixaran i al 4 per cent (amb ingressos superiors a 60.000 euros) hauran de pagar més. Un pla de xoc contra la violència de gènere i la defensa del medi ambient són altres punts del programa.

Però aquests decrets no es poden fer ni a l’Estat espanyol ni sota el dictat de la troika. Cal complir el mandat de l’1 d’octubre però si seguim els dictats de la troika, només tindrem pobresa”, ha seguit.

L’exportaveu de la CUP al Parlament, Anna Gabriel, ha destacat la mobilització sabadellenca l’1-O: “gràcies per dir-li a la policia que no són ningú per no deixar-vos votar el que us doni la gana de votar”. “Volem viure en un Estat que no ens vulgui amenaçats ni perseguits. El règim, que diuen que no és de la dictadura, neix de la dictadura i es forja en anys de violència de l’extrema dreta, més de 188 assassinats de l’extrema dreta en el que diuen transicio i més aviat va ser una transacció entre elits. Un règim corrupte. Ells sí que amaguen la seva merda darrera de les banderes, que tenen la mirada posada contra els que pensem diferent perquè no volen que pensem ni que parlem”.

El règim ho posa tot per mantenir la indissoluble unitat de l’Estat espanyol. On són aquells que tan preocupats estaven per la manca de garanties l’1 d’octubre? Quines en tenim ara? On són els preocupats per la legalitat del Parlament els dies 6 i 7 de setembre quan Interior s’inventa el delicte d’odi? On són quan Soraya Sáenz de Santamaría diu que gràcies a Rajoy s’ha descapçat l’independentisme? On és la separació de poders? Senyors que encara goseu dir-vos d’esquerra: la causa general de l’Estat no va contra l’independentisme; va contra la democràcia. I els pobres necessitem com l’aire que respirem la democràcia. Sense ella, els pobres ens quedem sense res”.

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha reconegut que “no hem tingut més remei que anar” a unes eleccions en un “estat d’excepció” per “fer possible la República catalana com diu el mandat de l’1-O i la proclamació del 27 d’octubre i eixamplar sobiranies per lluitar contra la pobresa i la corrupció. Això va d’una República de drets socials i transformació. Les institucions han d’arribar allà on ho va fer la gent i revertir el 155”.

La CUP ha celebrat el seu acte central a Sabadell a la plaça Marcet, davant de centenars d’assistents.

Foto portada: Gabriel, aquest diumenge, a Sabadell. Autor: David B.

Comments are closed.