Foto portada: Alberto Garzón, dirigint-se als assistents. Autor: J.d.A

Garzón reafirma el suport d’Izquierda Unida al “dret a l’autodeterminació del poble català”

El líder d’Izquierda Unida, Alberto Garzón, ha passat aquest dijous per Sabadell en el marc de la campanya per a les eleccions al Parlament de Catalunya. Garzón, que dóna suport a la coalició Catalunya sí que es pot (ICV, EUiA, Podem i Equo) manté que “el 27 de setembre no només hi ha en joc el model d’Estat sinó moltes coses més”.

Alberto Garzón ha fet un petit discurs davant mig centenar de simpatitzants al Parc Taulí, a les portes de l’hospital. Ha afirmat que “hem de fer fora a Mas i Rajoy a la vegada” i ha esperonat la “gent senzilla i treballadora” a buscar el vot per Catalunya sí que es pot. Sobre aquesta coalició, ha reconegut que no totes les parts de la coalició pensen sempre el mateix i ha assegurat que és una marca “relativament nova però que va a l’alça”. Ha defensat la coalició com a “exemplar de la unitat popular”. Garzón capitaneja l’intent de part de l’esquerra estatal per concórrer de la mà a les eleccions generals seguint la fórmula impulsada amb bons resultats a Barcelona, Madrid, La Corunya, Santiago de Compostela, Saragossa o Cadis.

Garzón (centre), amb els regidors d'UpC Ramon Vidal, Elena Hinojo, Joan Berlanga i Edu Navarro. Autor: J.d.A.
Garzón (centre), amb els regidors d’UpC Ramon Vidal, Elena Hinojo, Joan Berlanga i Edu Navarro. Autor: J.d.A.

En declaracions als mitjans de comunicació, Garzón ha assegurat que “el 27 de setembre es vota sobre les condicions quotidianes de la gent i sobre fer fora a Mas no des de la dreta sinó des de l’esquerra i la unitat popular”. Per a Garzón “les retallades de Rajoy, Mas o Albert Rivera són les mateixes”. El líder d’Izquierda Unida s’ha referit a Ciutadans com “la marca blanca de la dreta” i ha assegurat que el Taulí “ha patit molt les retallades, que tenen la voluntat política de privatitzar els serveis públics”.

“Volem decidir-ho tot”

En quant al debat identitari, manté que “volem decidir-ho tot” i ha recordat que Izquierda Unida ha defensat amb vots al Congrés dels Diputats el “dret a l’autodeterminació del poble català” i ha apostat per una Espanya federal. Tot i així, PP i PSOE van impedir delegar la competència per convocar referèndums al Parlament de Catalunya. Un fet que “censurem”, segons Garzón. El diputat malagueny sorgit del 15M interpreta les manifestacions de l’Onze de setembre com una “qüestió política de fons” i ha mantingut que la solució al procés ha de passar per la consulta del poble català i l’obertura d’un procés constituent. “El PP és una fàbrica d’independentistes”, ha finalitzat.

El diputat malagueny finalment ha visitat Sabadell, tot i que poc més de mitja hora, després del seu frustrat acte polític donant suport a Unitat pel Canvi durant les eleccions municipals, que es va suspendre a última hora.

Foto portada: Alberto Garzón, dirigint-se als assistents. Autor: J.d.A

One Comment