Foto portada: el portaveu del PP, Esteban Gesa. Autor: J.d.A.

Gesa creu que la inacció municipal és el que estigmatitza Can Puiggener

El regidor del PP a l’Ajuntament, Esteban Gesa, demana al consistori que apliqui mesures per acabar amb l’incivisme al barri de Can Puiggener abans que hi hagi més problemes. Gesa sosté que s’estan incomplint els acords del ple en relació al barri. En relació a les declaracions de Juli Fernàndez demanant que no es criminalitzi un barri, Gesa sosté que l’estigma pot venir més aviat per la inacció del govern.

El PP va vehicular les propostes de l’Associació de Veïns de Can Puiggener en el ple municipal de maig de 2013. Van aconseguir aprovar-la amb el vot a favor del llavors govern socialista (més info: ‘Preocupa la degradación de Can Puiggener’). La moció demana instaurar la policia de proximitat, aprofundir el treball social, enderrocar edificis en mal estat, identificar pisos pastera i fer complir les ordenances municipals. Tres anys i mig després, el PP sosté que ni el govern socialista ni l’actual quatripartit han dut a la pràctica les mesures.

Ara les queixes de les entitats veïnals s’han vehiculat a través del Síndic de Greuges de Catalunya, que està investigant la situació del barri, la seva manca de neteja i els problemes de convivència. L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, demana no criminalitzar el barri, però Esteban Gesa creu que el que estigmatitza la zona és la inacció del govern.

No es fa res per solucionar els greus problemes de convivència, brutícia i ocupacions amb relloguers inclosos. Molts dels membres de l’equip de govern no han trepitjat mai Can Puiggner, han de posar el GPS per arribar-hi, i a sobre no escolten els veïns, que són qui pateixen els problemes. No els fan ni cas”, ha dit Gesa.

El portaveu popular demana actuar contra els col·lectius que fan la “vida impossible als bons veïns” del barri, ja que “estan localitzats i se sap que són problemàtics”. I demanen a Fernàndez que faci complir les ordenances, que sancioni, que es vigili el tràfic de drogues, la convivència, l’estat de la neteja i que es compleixi la moció d’una vegada. Reconeix una bona tasca policial per acabar amb el frau elèctric que hi havia a la zona, però lamenta que “tornem a estar en les mateixes de nou”. “La paciència de la gent del barri s’està acabant”, finalitza.

Foto portada: el portaveu del PP, Esteban Gesa. Autor: J.d.A. 

 

Comments are closed.