Esteban Gesa. Autor: A. Pujadas.

Gesa demana “mà dura” contra els incívics a la Plana del Pintor

El portaveu municipal, Esteban Gesa, recupera una de les seves propostes estrella de la campanya electoral: treure les ajudes socials a les persones que es comporten de forma incívica. Reprèn la idea en el marc del conflicte sobre la ubicació del Centre Obert a la Plana del Pintor. “El barri s’ha convertit en una mena de gueto”, lamenta.

El portaveu del Partit Popular, Esteban Gesa, demana a l’executiu municipal que reconsideri la seva proposta d’ubicar el Centre Obert en unes instal·lacions de l’IES Jonqueres. “El barri s’ha convertit en una mena de gueto i els veïns s’han cansat”, assegura Gesa, qui demana sensibilitat a l’executiu. Els veïns no volen que s’ubiqui a la zona, ja que creuen que és una zona calenta, amb problemes de convivència.

Gesa recorda que s’han recollit més de 1.300 signatures en contra de la ubicació del Centre Obert, en un barri de 3.000 persones. “La meitat del barri no vol el Centre Obert on s’ha proposat”, assenyala el portaveu popular, qui contextualitza les firmes en el “cansament” del veïnat. La Plana del Pintor té molts problemes “de neteja, de convivència”, diu Gesa.

És hora de deixar de ser políticament correcte i cal agafar els problemes per les banyes, plantant-hi cara. Hi ha persones que amarguen la vida al veïnat, i l’Ajuntament ha d’actuar. Cal mà dura perquè uns pocs estan posant en risc la convivència de tot un barri”. Gesa il·lustra que hi ha baralles de galls al costat de la biblioteca del Nord, per exemple. “Cal deixar-se de discursos i afrontar els problemes d’una vegada”, finalitza. “Tothom sap qui manipula els subministraments, gent que no es comporta i rep una ajuda en base d’aliments o econòmiques a través de l’Ajuntament. No pot ser. Les persones que ho necessiten tenen dret a cobrar ajuda. Però si no es comporten i amarguen a la resta de veïns, que se li treguin les ajudes. I no passa res”.

Gesa assegura que hi ha alternatives a les instal·lacions proposades pel govern municipal. Esmenta un terreny contigu a l’escola bressol. Altres veïns assenyalen les instal·lacions de l’IES Arraona, que s’està traslladant a Can Llong.

Foto portada: Gesa, en una imatge d’arxiu. Autor: J.d.A. 

Comments are closed.