Passeig

Gesa (PP), contra la limitació del bus al Passeig perquè “desconnecta els barris del Centre”

El portaveu municipal del PP, Esteban Gesa, es mostra radicalment contrari a continuar limitant el pas de l’autobús pel Passeig Manresa, el Passeig de la plaça Major i el tram més alt de la Rambla. Creu que la mesura només perjudica la connexió amb bus entre els barris i el Centre i acabarà incrementant la mobilitat en transport privat.

Des del mes de desembre, el pas de l’autobús s’ha reduït pel tram del Centre comprès entre el Passeig Manresa i la Rambla (fins el carrer d’Alfons XIII). Durant els caps de setmana i festius el bus no hi passa i durant els dies laborables ho fa només en sentit sud. En sentit nord, un cop arriben els autobusos al carrer d’Alfons XIII giren a la dreta per agafar el carrer Sant Joan i Doctor Puig fins el carrer de la Salut, on giren a l’esquerra i recuperen el seu tradicional recorregut.

Divergències

Una desviació que satisfà el govern municipal ja que facilita la mobilitat a peu, millora la seguretat al Passeig i esponja la mobilitat però que, segons diverses dades, ha reduït el número de viatgers i no convenç tothom. Entre els contraris, el PP, qui creu que cal facilitar al màxim la mobilitat en bus. El seu portaveu, Esteban Gesa, creu que no té sentit dissenyar una estació de ferrocarril al Passeig de la plaça Major si després no es podrà arribar en transport públic. I recorda que la majoria de ciutadans van al centre per motius mèdics, educatius o a comprar. Si no es facilita arribar en bus al nucli de la ciutat, diu Gesa, la gent hi anirà en transport privat.

Gesa és molt crític amb la xarxa de bus, ja que manté que hi ha barris sencers sense connexió directa amb l’hospital, les freqüències en hora punta superen la mitja hora i ara a sobre no passen directament pels carrers més cèntrics de Sabadell.

Foto portada: el bus, al seu pas pel Passeig. Autor: J.d.A.

One Comment