Diposit municipal. Autor: David B.

Gesa (PP): “la Policia Local és la major organització de la desorganització”

El portaveu del grup municipal del Partit Popular de Sabadell, Esteban Gesa, ha denunciat les deficiències de la Policia Municipal i creu que “el govern no li dona la importància que realment té”.

El portaveu del Partit Popular denuncia que la plantilla “està molt per sota de la ràtio per cada 1.000 habitants que seria la necessària per atendre les peticions de la ciutadania. Actualment el cos de la policia compta amb 218 membres”.

Gesa s’ha preguntat “perquè l’actual Intendent Major de la policia local, que actualment està investigat, pot estar comandant la policia i uns senyors que manaven anteriorment, Durán i Cortés, van ser apartats de les seves responsabilitats per estar investigats”.

Esteban Gesa. Autor: David B.
Esteban Gesa, aquest divendres. Autor: David B.

El portaveu dels populars sabadellencs denuncia també que “al destinar 30 agents dels torns de treball a una unitat de policia de proximitat ha creat una carència de personal en aquests torns que fa que no es pugui atendre a les demandes dels veïns. Han desvestit un sant per vestir-ne un altre”,

Gesa ha lamentat l’estat actual dels vehicles del cos policial, “els vehicles tenen una mitjana de 250.000 quilòmetres. Diuen [el govern] que els canviaran i que estan fent estudis, però tot són molts estudis i no canvien res. Són el govern de transformació i no transformen absolutament res”.

El portaveu popular, ha destacat també l’estat de col·lapse del dipòsit municipal de vehicles, un fet que provoca que gairebé sigui missió impossible retirar un vehicle infractor a la via pública, no podent donar un servei eficaç als usuaris de càrrega i descàrrega i als guals”. Ha afegit “la deplorable imatge i les dubtoses condicions de salubritat en el què es troba el dipòsit situat tocant el CAP de Gràcia. Està ple de vehicles en estat ruïnós i amb presència de rates i tot tipus d’insectes”.

Gesa ha titllat de “nefasta” la gestió del personal i la organització dels serveis, “fins al punt que fa anys que no es realitzen controls preventius d’alcoholèmia i drogues, una competència exclusiva de la policia local. La Policia Local és la major organització de la desorganització, és un absolut desastre”, ha apuntat.

L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, no s’ha reunit ni una vegada amb els membres de la policia, pel que entenc que li importa ben poc aquest tema. El govern no deu conèixer les deficiències perquè no fa absolutament res”, ha assegurat Gesa.

Per concloure ha demanat a l’alcalde “que es prengui seriosament la seguretat de la ciutat, les reivindicacions dels agents i que prengui mesures per arreglar les deficiències, aquest desastre i l’enorme desorganització de la Policia Municipal. Si els comandaments no serveixen que els cessi o que dimiteixin”.

Foto portada: estat actual del dipòsit de vehicles del costat del CAP de Gràcia. Autor: David B.

One Comment