Foto portada: l'alcalde de Castellar i president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez. Autor: CCVOC.

Giménez (Consell Comarcal): tenim proves fefaents de que Paco Fernández va malversar fons públics

  • El president del Consell Comarcal demana al PSC de Sabadell “ruptura” respecte el bustisme.

  • Giménez manté que “hi ha més dietes de les que apareixen en el cas Mercuri que no estan justificades”.

El president del Consell Comarcal i alcalde de Castellar, Ignasi Giménez (PSC) demana en una entrevista a El Punt Avui que la renovació del PSC de Sabadell sigui “en el fons i també en les formes”. Giménez recorda que a l’ens comarcal s’ha reduït un 50 per cent l’estructura política, manté que hi havia més dietes sense justificar i parla obertament de malversació de fons públics per part de l’exgerent dels consorcis, Paco Fernández.

El president del Consell Comarcal assegura en una entrevista publicada a El Punt Avui que va demanar com a condició “tenir les mans lliures per fer els canvis necessaris” abans de presidir l’ens comarcal. De fet, el Consell s’ha presentat com acusació particular en les dues peces que l’afecten. La primera sobre els presumptes endolls de destacats socialistes (més info: ‘El cas dels endollats‘). La segona sobre la utilització de la targeta corporativa per a finalitats personals de l’exgerent dels consorcis, Paco Fernández. Les dues peces estan en fase d’instrucció, la primera als jutjats de Sabadell i la segona als de Terrassa.

“Més dietes de les que apareixen a Mercuri”

Giménez creu Fernández va malversar: “tenim proves fefaents de l’exitència d’una presumpta malversació de fons” de “desenes de milers d’euros” per part de l’exgerent del Consorci de Residus, el Consorci de Turisme i el desaparegut Consorci per l’Ocupació. A més, afegeix que “a través dels controls interns hem vist que, presumptament, hi ha més dietes de les que apareixen en el cas Mercuri que no estan justificades correctament”, les proves de les quals s’aportaran al jutge.

Hi havia un estil de gestió del Consell Comarcal que afavoria que es poguessin produir aquestes situacions i ara estem posant les condicions perquè no torni a passar. No apareix en el cas Mercuri ni és il·legal, però hi havia una despesa política sobredimensionada i l’hem reduït més d’un 50 per cent. Significa posar fi als cotxes oficials i a les targetes de crèdit, menys dietes i salaris, que no hi hagi càrrecs de confiança i la reducció de les assignacions als grups. No estava justificada la despesa que hi havia en els òrgans polítics per les tasques que desenvolupaven”, manté Giménez.

En relació a la seva ambició política, l’alcalde de Castellar assegura que no es planteja tenir més responsabilitats. Reconeix que Mercuri va afectar de forma “claríssima” els resultats electorals, no només de Sabadell, i demana als socialistes sabadellencs “trencament i ruptura” respecte al bustisme.

La renovació a Sabadell, i també en altres municipis, ha de ser en el fons i també en les formes”, finalitza.

En un altre ordres de coses, Giménez es felicita del clima de cooperació entre els ajuntaments de Sabadell i Terrassa, demana un debat seré sobre les municipalitzacions de serveis i assegura que cal plantejar si les administracions volen seguir treballant amb empreses poc implicades en la resolució dels problemes socials. En aquest sentit, assegura que a Castellar es treballa amb la cooperativa elèctrica Som Energia.

Foto portada: l’alcalde de Castellar i president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez. Autor: CCVOC.

3 Comments