Foto portada: Miquel Soler i Marisol Martínez, a l'Ajuntament. Autor: J.d.A.

Guanyem es presentarà en solitari a les municipals

La plataforma Guanyem concorrerà a les eleccions municipals de 2019. A falta d’un any pels comicis, els regidors Marisol Martínez i Miquel Soler han volgut donar el pas per tancar el pas a especulacions. Mantenen que la ciutat necessita una força localista, que posi per davant de tot Sabadell. 

“Cal una força de Sabadell i per a Sabadell”, argumenta Martínez, que vol “evitar especulacions” a falta d’un any per les municipals i ara que hi ha moviments als partits. Sense anar més lluny, l’arrencada de Catalunya en Comú a Sabadell d’aquí a uns dies. Per això, anuncien ja que es presentaran a les municipals i que han encarregat a un grup de 25 persones fer una proposta de candidatura que haurà d’avalar l’assemblea de Guanyem. Martínez i Soler estan disposats a encapçalar-la de nou. “L’experiència és un grau”, segons Martínez.

“Guanyem presentarà candidatura en solitari, sense coalicions. Només depenem del nostre programa electoral i no ho volem fer de les directrius de cap partit”, afegeix Martínez. Soler hi abunda sostenint que “no seria bo que Sabadell sigui moneda de canvi al Parlament. El nostre focus sempre serà la qüestió local”.

Segons han avançat, esperen tenir enllestida la candidatura el proper mes de setembre. Busquen sobretot perfils de gent amb coneixement de la ciutat: “cal gent professional, experts, que tinguin idees i sapiguin com funciona l’administració. Volem tornar a governar i ens cal una candidatura eficaç pel conjunt de la ciutadania de Sabadell.

Balanç positiu del govern

D’altra banda, a tres anys de les darrers municipals, Guanyem valora en positiu la tasca del govern que es va trobar una ciutat “paralitzada” i ha entomat el repte “desencallant” alguns reptes històrics, com el soterrament de les vies a Gràcia i Can Feu, l’ampliació de les urgències del Parc Taulí o redreçar el manteniment de carrers i places. Martínez sosté que en tot plegat Guanyem ha estat una “peça fonamental i lluny de polèmiques”. De fet, des de la seva entrada al govern, a la tardor de 2015, ha estat la primera roda de premsa d’aquest grup municipal.

Dos regidors al 2015

Després d’unes problemàtiques primàries a EUiA i una traumàtica sortida, Martínez, regidora a Sabadell des de 2007, va impulsar la creació de la plataforma Guanyem Sabadell a les portes de les municipals de 2015. Va donar en el clau, ja que fa ara just tres anys va obtenir més de 6.000 vots i dos regidors (més info: ‘Guanyem dóna la sorpresa i entra al ple amb dos regidors‘). En aquest temps, la formació es va convertir en decisiva, tant en l’elecció dels alcaldes Fernàndez i després de Serracant, com en la formació d’un executiu d’esquerres amb majoria absoluta.

Foto portada: Miquel Soler i Marisol Martínez, a l’Ajuntament. Autor: J.d.A.

Comments are closed.