La portaveu de Guanyem, Marisol Martínez, intervenint sobre el cementiri. Autor: David B.

Guanyem opta per l’estabilitat i es mostra en contra del canvi d’alcalde

  • L’assemblea de Guanyem mostra el seu rebuig a canviar l’alcalde a mig mandat.

  • Mantenen que la rotació aportaria inestabilitat al quatripartit i cap element de millora.

L’assemblea de Guanyem Sabadell, partit de la tinent d’alcalde Marisol Martínez i el regidor Miquel Soler, ha tancat, si no del tot gairebé, el debat del canvi d’alcalde aquest dissabte. Asseguren que cal consolidar el camí emprès l’any 2015 i aportar estabilitat al govern. Així mantenen que canviar d’alcalde ara no aportaria cap element de millora i sí d’inestabilitat. Guanyem ja ha comunicat la seva decisió a la resta de socis de govern, i també als seus inscrits que no han acudit a l’assemblea.

Ara, el portaveu d’Unitat pel Canvi i primer tinent d’alcalde Joan Berlanga veu molt malseses, si no tancades del tot, les seves opcions de ser alcalde a partir del juny de 2017, quan s’arribarà a la meitat del mandat (més info: ‘Cap de setmana clau pel canvi d’alcalde‘). Després d’una assemblea aquest dissabte i consultes amb sectors de la ciutat des de fa dies, Guanyem aposta per seguir com fins ara, és a dir, amb el republicà Juli Fernàndez a l’alcaldia. Sí reediten el seu “compromís inequívoc” amb un govern quatripartit d’esquerres (UpC, Esquerra, Crida i ells mateixos).

Així el partit liderat per Marisol Martínez aposta per l’estabilitat en el tram final del mandat, després d’un bienni inicial on s’han “impulsat canvis” que ara necessiten d’equips polítics i tècnics “molt consolidats” i amb “maduresa”. La plataforma liderada per la tinent d’alcalde Marisol Martínez creu que un canvi ara a l’alcaldia no aporta un missatge en la direcció adequada mentre que, pel cantó de les amenaces, sí pot desestabilitzar el govern local. En la mateixa línia, mantenen que estaran sempre oberts al diàleg amb els socis de govern en tot allò que representi una millora per la ciutat i la seva gent.

Assemblees d’Esquerra i la Crida

Esquerra Republicana i la Crida per Sabadell també van celebrar assemblees internes aquest divendres. Esquerra Republicana ha declinat fer comentaris sobre els resultats de la seva trobada, malgrat que es va posar sobre la taula l’estat de les converses. Per la seva part, la Crida per Sabadell no va prendre cap decisió respecte al canvi d’alcalde, limitant-se a posar sobre la taula els escenaris de negociació amb la resta de socis de govern entre altres aspectes més interns de la formació.

Foto portada: Marisol Martínez, en el ple municipal. Autor: David B. 

Comments are closed.