Guanyem Sabadell

Guanyem Sabadell presenta el seu codi ètic

La candidatura Guanyem Sabadell ha presentat aquest dijous el codi ètic de la formació amb la voluntat de “gestionar de forma transparent l’ajuntament de Sabadell i amb càrrecs electes que es posin permanentment al servei de la seva responsabilitat i mai a l’inrevés”.

Els trets principals del codi ètic que han presentat els membres de la candidatura Guanyem Sabadell recullen vàries mesures com és la signatura simultània de l’acceptació del càrrec i d’un document de renúncia que es faria efectiu davant d’una hipotètica imputació judicial per delictes relacionats amb la corrupció o per d’altres de racisme, xenofòbia, violència de gènere, homofòbia, els drets humans o els drets de les persones treballadores. D’aquesta manera, asseguren, “s’evitaria la situació produïda aquesta legislatura quan el grup socialista ha estat integrat per diversos regidors imputats per presumptes delictes de corrupció al temps que seguien ocupant el seu escó i cobrant-ne les dietes sense exercir responsabilitats ni de govern ni, formalment, de cap altre tipus”.

Els representants de Guanyem Sabadell han assegurat que “renunciaran per complet al nomenament dels coneguts com càrrecs de confiança”, ja que entenen que “l’ajuntament de Sabadell disposa de l’equip humà suficient per treballar sense necessitat d’haver de recórrer al procediment de la designació de persones a dit”. Una altra de les mesures que posaran sobre la taula és el “compromís de tenir agendes públiques que permetin saber què fan i amb qui es reuneixen els seus càrrecs electes”.

Elaboració de llistes electorals

Tanmateix els portaveus de Guanyem Sabadell han avançat que molt aviat es presentaran els noms que composaran la llista de la candidatura que es presentarà a les eleccions municipals del proper mes de maig. Han avançat que la llista s’elaborarà “en funció de criteris de gènere, experiència, disposició i coneixements, que s’haurà de ratificar o esmenar pel conjunt de persones adherides a la candidatura”.

Foto portada: Membres de Guanyem Sabadell, aquest dijous al parc de Catalunya. Autor: David B.

14 Comments