Foto portada: el portaveu d'ERC, Xavier Guerrero. Autor: David B.

Guerrero (Espai Públic) creu que Hisenda pot demanar fins a 2,5 milions per l’IVA del transport urbà

El regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, carrega contra “l’afany recaptatori” del govern espanyol pel que fa a l’IVA de les partides que subvencionen la prestació de serveis. Hisenda pot demanar mig milió d’euros a la TUS, que repercutiran a les arques municipals. Però la factura, amb interessos i ampliada a quatre anys, pot arribar als 2,5 milions.

De fet, la concessionària de transport urbà de Sabadell ja té la petició de l’Agència Tributària per pagar 1,2 milions d’euros en concepte d’IVA dels anys 2013 i 2014 més els interessos de demora. Podria haver estat pitjor, ja que les administracions municipals estan esquivant la sanció perquè Hisenda no hi veu mala fe. “Tot ve d’un tema d’interpretació que fa Hisenda”, afegeix el regidor d’Espai Públic. Guerrero dóna per descomptat que la petició s’ampliarà als anys 2015 i 2016 i creu que el deute total, amb interessos, pot arribar als 2,5 milions d’euros en aquests quatre anys.

Una quantitat que de forma directa o indirecta pagarà la ciutadania, ja que, “o la prestació de serveis es redueix un 10 per cent, o es puja un 10 per cent el preu dels bitllets o l’Ajuntament incrementa un 10 per cent la seva aportació a la TUS“, que oscil·la entre els 4,5 i els cinc milions d’euros anuals, segons precisa a iSabadell el regidor d’Espai Públic.

Guerrero manté que hi ha “afany recaptatori” del govern de l’Estat per a les partides que subvencionen la prestació de serveis, com és el cas del transport (més info: ‘Hisenda estudia reclamar a Sabadell 520.000 euros per l’IVA del bus urbà‘).

La reclamació d’Hisenda afecta a bona part dels municipis catalans i espanyols. De moment, l’Ajuntament, a través de l’Associació de Municipis amb Transport Urbà (AMTU), s’està assessorant a nivell jurídic per plantar batalla judicial a Hisenda.

Foto portada: Guerrero, en una imatge d’arxiu. Autor: David B.

One Comment