Ajuntament

Guia bàsica de les eleccions municipals a Sabadell

Entre les 9 i les 20 hores d’aquest diumenge 24 de maig, 153.466 ciutadans de Sabadell estan cridats a les urnes. El 99,35 per cent són nascuts a l’Estat espanyol. La resta són ciutadans estrangers. Cal recordar que no tots els residents a la ciutat tenen dret a vot.

Les municipals de 2015 són les eleccions més obertes des del 1999 i les més multipolars de la història democràtica de la ciutat. S’esperen que en surtin set o vuits grups municipals per omplir els 27 seients del ple municipal a partir del 13 de juny, quan els nous regidors prendran possessió de les seves actes. Es descarta la majoria absoluta per a cap formació, malgrat que el PSC, ara en un moment delicat, va tenir-la entre 2003 i 2007 i va estar a punt de reeditar-la tant al 2007 com al 2011. Fins i tot la participació és una incògnita: mentre uns analistes vaticinen una alta abstenció, per motius locals i supralocals, altres vaticinen una forta mobilització.

Sabadell té 57 col·legis electorals aquest diumenge, repartits en el set districtes. En total, 212 meses electorals. Hi haurà dos avenços de participació: a les 14 hores i a les 18 hores, dues hores abans de tancar els col·legis electorals. Llavors començarà el recompte, que s’espera que es tingui molt avançat entre les 22 i les 23 hores, quan les formacions polítiques de la ciutat podran fer les seves primeres valoracions.

La Policia Municipal i els Mossos d’Esquadra, així com l’administració municipal, fan aquest diumenge un dispositiu especial per garantir la normalitat dels comicis.

Foto portada: l’edifici consistorial, fa uns mesos. Autor: David B.

Comments are closed.