9N

Guia bàsica del nou 9N a Sabadell

No hi ha cens i per tant no se sap quants sabadellencs estan cridats a votar aquest diumenge al procés participatiu del 9N. En qualsevol cas, tot està preparat i amb la incertesa de si el procés es durà a terme amb normalitat.

Sabadell tindrà 13 punts electorals, bàsicament la major part dels instituts que la Generalitat de Catalunya té a la ciutat. En total, hi haurà 181 meses (més info: ‘Sabadell tindrà 13 punts de votació pel nou 9N‘). L’horari de votació és de 9 a 20 hores i els resultats no es sabran, de forma estimada, fins el dia següent (tot i que no es descarta que es puguin dir el mateix diumenge) i de forma definitiva fins al cap d’unes dues setmanes. Les conseqüències polítiques de la votació, si n’hi ha, també són incertes, tant en la política catalana i la convocatòria d’eleccions al Parlament, com en la relació entre els governs català i espanyol a partir del 9N.

Tal com indiquen els últims esdeveniments, el procés participatiu es podrà dur a la pràctica sense intervencions judicials ni policials, ja que 48 hores abans de les votacions el govern de la Generalitat ha derivat en el Pacte Nacional pel Dret a Decidir i en els voluntaris el lideratge del nou 9N, fent bona la sortida que dijous va oferir el ministre de Justícia, Rafael Català, a la nova suspensió per part del Tribunal Constitucional.

Poden votar tots els majors de 16 anys amb residència a Catalunya segons mostra el DNI, que s’hauran de registrar en un fitxer al mateix punt de votació mostrant el seu DNI. Poden consultar el punt de votació que els pertoca trucant al 012 o al web Participa2014. També bona part dels nouvinguts podran votar, cosa que la Federació d’Associacions d’Immigrans del Vallès (FAIV) celebra com a històric. Com que caldrà registrar-se en el punt de votació, es creu que en alguns espais poden haver-hi més cues de les habituals en una jornada electoral ordinària.

Sabadell per la Independència, Òmnium Cultural i altres entitats polítiques i civils animen la ciutadania a expressar la seva opinió, com també la Federació d’Associacions de Veïns de Sabadell (FAV). En aquest sentit, la secció local de l’ANC engega un dispositiu per facilitar els desplaçaments a les persones amb persones de mobilitat i fer que així puguin dipositar el seu vot. També han posat en marxa un telèfon de servei: 609 555 802. Asseguren que hi haurà uns 200 voluntaris a la ciutat.

Als instituts Agustí Serra, Escola Industrial, Pau Vila i Vallès es recolliran signatures per interposar una denúncia contra l’Estat espanyol davant l’ONU, el Parlament i la Comissió Europea, el Consell d’Europa i l’OSCE. Es vol així respondre a les prohibicions i la protesta és vista com una forma d’internacionalitzar el procés sobiranista.

Foto portada: la papereta del 9N.

One Comment