Foto portada: Patxi López, Miquel Iceta, Josep Ayuso i Pol Gibert, aquest vespre. Autor: David B

Iceta (PSC): “Només amb el no a la independència del PP i Ciutadans no es guanya la batalla”

  • L’expresident del govern basc, Patxi López, exhorta els no independentistes a “alçar la veu”.

  • Josep Ayuso critica de nou el pacte entre “independentistes i antisistema” per desallotjar-lo de l’alcaldia.

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha presentat aquest dimecres la proposta federal com la via més sensata de resoldre el procés sobiranista. Iceta manté que entre els independentistes i els immobilistes “només el PSC pot evitar el xoc de trons”.

Iceta ha començat l’acte responent qui critica la gran presènci de dirigents del PSOE als mítings del PSC. Ha defensat que “el PSOE és el nostre partit” i també que porten dirigents de fora de Catalunya per donar a conèixer la proposta federalista del PSC. Així ha avançat que la presidenta andalusa, Susana Díaz, i l’expresident espanyol, Felipe González, participaran en la campanya catalana.

“Només el PSC ens pot evitar el xoc de trens”

El candidat socialista a la presidència de la Generalitat, Miquel Iceta, ha assegurat que “necessitem més unió; aquest és el camí. No volem cap divisió”. El 27 només hi ha dos camins: “o anem cap a la divisió, el trencament i la sortida d’Europa o cap a una millor solució”. Ha repassat la gestió de Mas: “cap nou recurs, cap nova competència però més retallades i molt endeutament. No vol explicar el seu balanç perquè és un balanç molt pobre”. Així Iceta ha assegurat que les prioritats socialistes seran socials: ocupació, mantenir drets i lluitar contra el frau social i la corrupció.

Iceta, dirigint-se al públic. Autor: David B.
Iceta, dirigint-se al públic. Autor: David B.

“Avui sabem que al món no es veuen bé els processos de separació però també hem de dir al PP que la seva solució no és bona. Què ha fet Rajoy per solucionar el problema? Només amb el no del PP i Ciutadans no es guanya aquesta batalla”. Així ha assegurat que “hem de buscar els vots un per un” perquè mentre el votant independentista està mobilitzat no ho està tant el socialista. Així ha assegurat que “només el PSC pot evitar el xoc de trens: ni independència ni immobilisme”.

Patxi López: “em preocupa Catalunya”

L’anterior lehendakari, Patxi López, ha assegurat que la bandera socialista és “la llibertat, la igualtat i la justícia social”. “Aquest partit, més que cap altre, representa la lluita per la justícia social”, ha seguit, afegint: “us estimem”.

El PP ha estat massa temps destinat a enfrontar uns territoris i uns altres però a Catalunya sempre l’hem admirat perquè sense la societat catalana no hauria estat possible la modernització d’Espanya: sense els progressistes de Catalunya no hauríem conquistat els drets i les llibertats. Però us necessitem per seguir avançant. Avui dic que em preocupa Catalunya, en un viatge cap a l’abisme i amb un govern que ha abandonat la gent. Ja sé que diuen que és perquè Espanya ens roba”.

López ha assegurat que mentre els socialistes s’han oposat a les retallades del PP els convergents les van votar a favor. “Convergència va votar la reforma laboral, l’amnistia fiscal i la pujada d’impostos a les classes més humils així com el PP va votar l’euro per recepta, la reducció de la Renda Mínima a Catalunya. Són els mateixos. El problema no és Espanya. És la dreta”. “No he vist res més semblant a Aznar a Catalunya que el propi Artur Mas”.

López, durant la seva intervenció. Autor: David B.
López, durant la seva intervenció. Autor: David B.

“No conec cap país del món on el president, i que vol continuar sent-ho, vagi el quart per no explicar el que ha fet”, ha seguit reptant Raul Romeva a aclarir si li semblen bé les retallades que ha practicat CiU al govern. Finalment López ha defensat el model federal, que “amplia i blinda les competències” i serveix per dir que “volem continuar seguint caminant junts”, animant els assistents a “alçar la veu i sortir amb la bandera de la llibertat i la justícia social”.

Pol Gibert: “és moment de dir amb orgull que sóc socialista”

El sabadellenc Pol Gibert, número 9 a la llista per Barcelona, ha assegurat que “lluitarem per millorar la qualitat de vida de la gent”. “No farem ni un pas enrere en les necessitats de les dones”. En clau local, ha demanat la construcció de l’edifici de l’IES Can Llong i ha assegurat que “fa cinc anys que Artur Mas no governa”. “Estic orgullós de l’Espanya olímpica, de la que va permetre el matrimoni gai: hem viscut els millor anys de la història del nostre país i ho hem fet dins Espanya”, ha reblat.

Josep Ayuso: “la cubana no ens representa”

Ha obert l’acte el portaveu socialista a Sabadell, Josep Ayuso, qui ha assegurat que el govern català utilitza el “truc de la bandera: utilitzen la bandera com un escut per no respondre del que han fet ells i els que els van precedir”. Ayuso ha seguit en clau local, explicant que tot i guanyar les eleccions, es va formar un altre govern a Sabadell: “el govern independentista no és el govern que representa a la ciutat de Sabadell”. “El govern d’independentistes i antisistema estan més preocupats de la bandera que de la gent”, ha seguit, recordant que el PSC “vam votar contra l’AMI”. Sabadell no és una ciutat independentista: “el dia 27 ho hem de demostrar”. Ayuso, referint-se a l’estalada com la “cubana” ha reblat que “no ens representa”.

Foto portada: Patxi López, Miquel Iceta, Josep Ayuso i Pol Gibert, aquest vespre. Autor: David B 

3 Comments