ICV-EUiA demana explicacions a la Generalitat pel brot de legionel·losi a Sabadell

  • La formació  ecosocialista ha presentat una bateria de preguntes al govern català.

  • El diputat i regidor sabadellenc Joan Mena vincula les retallades amb el brot de legionel·losi.

ICV-EUiA ha sol·licitat explicacions “urgents” al Govern de la Generalitat pel que considera “el brot més greu de legionel·losi” a Catalunya.

Aquesta formació ha demanat la compareixença del secretari de Salut Pública, Antoni Mateu, davant de la comissió de Salut del Parlament després de la mort de quatre persones afectades per un brot de legionel·losi a Sabadell, que ha afectat 28 persones més.

També ha registrat també una bateria de preguntes a l’executiu sobre la resposta al brot. A Sabadell hi ha la sensació que aquest pot ser un trist efecte de les retallades”, va manifestar Joan Mena regidor d’EUiA a l’Ajuntament de Sabadell i diputat portaveu-adjunt al Parlament de Catalunya.

En la bateria de preguntes registrades, ICV-EUiA ha demanat al Govern pels controls per a garantir la normativa de manteniment de les instal·lacions que potencialment poden ser origen d’un brot. També sobre quins recursos s’han destinat, tant la Generalitat  com de l’Ajuntament al control de compliment de la normativa durant els anys 2011, 2012, 2013 i 2014. Així mateix sobre el percentatge d’instal·lacions d’alt risc que passen una revisió periòdica a càrrec d’empreses degudament autoritzades per la Direcció General de Salut Pública, entre d’altres qüestions.

Grau de cooperació

A més, la coalició roja i verda tracta d’aclarir el grau de coordinació i d’informació que ha existit amb l’Ajuntament de Sabadell i sobre els recursos de control destinats els darrers anys a prevenció de casos com aquest, per determinar  el possible efecte de les retallades en aquests recursos i sobre altres brots que s’han detectat aquest any i que no han s’han fet públicss-

Mena, ha recordat que les retallades “han afectat també recursos destinats a polítiques de Salut Pública”. Així mateix ha expressat la preocupació existent a Sabadell per la possibilitat que aquestes retallades hagin contribuït a l’aparició del brot de legionel·losi.

Foto portada: Hospital Taulí de Sabadell, en una imatge d’arxiu.

One Comment