Foto portada: una de les reunions de l'Assemblea Oberta, que s'incorpora al nou espai. Autor: cedida.

ICV, EUiA i Podemos oficialitzen el seu acord electoral

  • Dirigents i militants de les tres formacions presenten el seu acord aquest dijous.

  • Aquest dissabte s’escullen els sis primers membres de la llista electoral.

Hi ha hagut moltes dificultats durant tot el procés, però finalment hi haurà candidatura entre diversos sectors d’Iniciativa per Catalunya Verds, Esquerra Unida i Alternativa i Podemos Sabadell. L’acord es presentarà aquest dijous davant els mitjans de comunicació i dissabte a la tarda es farà la primera assemblea al centre cívic de Sant Oleguer.

En un breu comunicat, ICV, EUiA i Podemos asseguren que han acordat impulsar un nou espai polític de “caràcter assembleari” a Sabadell. Un espai que parteix d’ICV, el sector vinculat a la direcció nacional d’EUiA (la direcció local es desmarca i impulsa Guanyem Sabadell) i dirigents i militants de Podemos a títol personal.

Aquest nou espai vol ser un instrument de participació ciutadana on hi puguin confluir els moviments polítics i socials, i els veïns i veïnes de la ciutat que volen participar activament per donar resposta a la crisi política, econòmica i social que estem patint des dels valors de l’esquerra i des de la radicalitat democràtica”, asseguren.

La confecció de la llista electoral es farà en base a tres criteris. Per un costat, asseguren que faran primàries per escollir blocs de candidats que hauran de tenir un cap de llista i cinc candidats més. En total, s’escolliran així els sis primers candidats. La votació es farà aquest mateix dissabte. El grup impulsor treballa una candidatura de consens entre els diversos sectors, encapçalada per Joan Berlanga (ICV), i que inclou membres d’EUiA i Podemos que, amb tota probabilitat, serà l’escollida.

A continuació, ciutadans a títol individual es poden presentar per ser escollits membres de la llista en representació territorial, i anirien del número 7 al 20 de la llista. En aquest sentit s’ha dividit la ciutat en 14 sectors: Centre, Sant Oleguer, Sud, Creu de Barberà, Ca n’Oriac, Nord, Creu Alta, Can Puiggener, La Concòrdia, Can Rull, Can Llong-Castellarnau, Gràcia, Can Feu i La Serra. Aquesta votació es farà el proper dimecres, dia 1 d’abril.

Finalment, els llocs del 21 al 27 a la llista es destinen a activistes i persones reconegudes a la ciutat que vulguin ser-hi.

Aquest dissabte es farà la primera assemblea, constituent, a la tarda, al centre cívic de Sant Oleguer, i s’espera aprovar el codi ètic a més de votar els sis primers noms de la llista. El grup ha impulsat la web Assemblea Sabadell a l’espera de definir un nom per a la candidatura que, sembla a hores d’ara, no serà ‘Sabadell en comú’.

Podemos aclareix la postura

Quatre hores després de fer públic l’acord mitjançant un comunicat, la direcció de Podemos (el Consell Ciutadà) n’ha emès un altre aclarint el seu posicionament. Asseguren que la decisió de participar en aquest nou espai polític “serà personal i no vinculant i serà digna del màxim respecte tant l’adhesió com la desestimació”. Podemos està tenint problemes interns per participar en la candidatura. La direcció justifica que “al nostre entendre el que més s’ajusta a l’ADN de Podemos per la pluralitat de la seva aposta per integrar a moviments socials d’aquesta ciutat és la iniciativa ciutadana d’un nou subjecte polític”.

El Consell Ciutadà assegura que és urgent “aglutinar forces per aconseguir un canvi real” a Sabadell. Per això aconsellen a la ciutadania que se sumin “de forma personal” al nou espai i que es presentin a les primàries.

Foto portada: una de les reunions de l’Assemblea Oberta, que s’incorpora al nou espai. Autor: @Ignasi_SBD via Twitter.

24 Comments