Foto portada: Bustos abraçant-se amb Lluis Miquel Pérez, durant la XX Assemblea de la FMC, l'any 2011. Foto: www.elsetmanari.cat.

Investiguen la compra de 70 rellotges a càrrec de l’àrea de formació de la Federació de Municipis

Anticorrupció ha demanat la imputació d’una desena de càrrecs públics més pel cobrament de presumptes sobresous a la Federació de Municipis. A la vegada demana una nova imputació per l’exalcalde de Sabadell i president de la FMC. Segons Fiscalia, es van usar fons de la Federació per a comprar 70 rellotges. En concret, fons provinents de l’àrea de formació i seminaris.

En un informe, el fiscal Fernando Bermejo sol·licita afegir una nova imputació per l’expresident de la Federació de Municipis de Catalunya, Manuel Bustos. Va encarregar comprar 70 rellotges de la marca Calvin Klein a una botiga del Portal de l’Àngel de Barcelona. 66 dels 70 rellotges van ser entregats com a obsequi el 22 de juliol dins la 20ª Assemblea General de la Federació de Municipis de Catalunya, que va renovar els seus membres després de les eleccions de maig. L’exalcalde de Reus, Lluis Miquel Pérez, va dir unes paraules d’agraiment en nom de tots els obsequiats.

La Federació de Municipis va gastar més de 17.000 euros en aquestes compres (3.465 euros el dia 1 de juliol de 2011 i 13.860 euros el dia 18 de juliol de 2011), amb fons provinents de l’àrea de formació i seminaris de l’ens municipalista amb el concepte de ‘Publicitat i propaganda’. El fiscal assenyala que aquesta partida no res té a veure amb aquest tipus de despeses i hi veu un delicte de malversació de fons públics.

Oficis al Congrés, Senat i Parlament

Bermejo demana interrogar de nou a Manuel Bustos i també a l’exsecretari general de la FMC i mà dreta de Bustos a la federació, Adolfo Moreno, que va ser destituit fa uns mesos del seu càrrec. Així mateix, demana que s’informi dels fets al Congrés, al Senat i al Parlament per analitzar si hi ha algun aforat entre els perceptors dels rellotges. Es deriva que Bermejo es planteja demanar la imputació dels 66 alcaldes o regidors que van rebre els rellotges, amb un valor de 200 euros cadascun.

40 imputats

A banda del cas dels rellotges, ja hi ha una quarantena de polítics vinculats a la FMC imputats per malversació. En el marc de la investigació del cas Mercuri, s’està analitzant si van cobrar sobresous en forma de dietes entre 2011 i 2012. Recentment Anticorrupció ha demanat imputat una desena de regidors més per haver cobrar dietes de forma fixa i en base al seu càrrec a la Federació amb anterioritat.

Foto portada: Bustos abraçant-se amb Lluis Miquel Pérez, durant la XX Assemblea de la FMC, l’any 2011. Foto: www.elsetmanari.cat.

2 Comments