Ciutadans

Joan García (C’s): “Volem l’educació trilingüe”

Una cinquantena de persones han participat en la xerrada-col·loqui organitzada per Ciutadans Sabadell sota el títol Immersió lingüística i trilingüisme en l’educació.

A l’acte realitzat al Centre Cívic de la Creu Alta, Can Balsach, ha participat la número dos de la llista de Ciutadans a l’alcaldia de Barcelona, Sonia Sierra, el candidat del partit a l’alcaldia de Sabadell, Joan García i l’ex-director de diverses escoles de primària a Sabadell, Tomás Rodríguez.

El candidat de Ciutadans a l’alcaldia de Sabadell, Joan García, ha obert el col·loqui sobre l’educació, defensant-la com “un dels eixos més importants per a la societat espanyola” i ha assegurat que “la proposta que nosaltres volem implementar és l’educació trilingüe”.

A Catalunya tenim una societat bilingüe, real, cohesionant, però en canvi tenim unes administracions que són monolingües i immersionades”, ha manifestat García.

L’alcaldable de Ciutadans ha explicat que tot i que “l’ensenyament és un tema que sobrepassa l’àmbit local, dins del programa electoral portem diferents propostes. Una d’elles és una escola d’educació infantil trilingüe, que és competència dels ajuntaments. És un model que ja realitzen algunes escoles privades i que funciona molt bé”. Garcia ha assenyalat que una altra de les qüestions relacionades amb l’ensenyament és “denunciar” l’existència d’un reglament de l’ús de la llengua catalana a Sabadell que el que fa és que predomini la llengua catalana sobre la llengua castellana a l’administració pública.

Creiem que aquesta norma no s’ajusta a la realitat de la nostra ciutat i que el català no ha de ser l’única llengua de cohesió social. Totes les llengües son instruments de comunicació i totes cohesionen”, ha conclòs García.

Per la seva part, Tomás Rodríguez, ha explicat les seves vivències amb la llengua catalana com a docent des de l’any 1981 fins l’actualitat. D’altra banda Sonia Sierra ha explicat les seves impressions sobre el tema de l’educació i ha manifestat que “a altres països, a diferència que a Catalunya, la immersió lingüística es realitza quan el nen ja controla la lectura i l’escriptura en la seva llengua materna”, tanmateix ha manifestat que “la llei Wert és única en el món perquè contempla que hi ha comunitats autònomes que no la compliran”. Acte seguit ha continuat un torn obert de preguntes que ha servit per tancat l’acte.

Foto portada: Rodríguez i García en un moment de l’acte. Autor: David B.

4 Comments