Jordi Sánchez

Jordi Sànchez (ANC): “Espanya ens prefereix pobres abans que dignes”

El president de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sánchez, qui ha substituït a la sabadellenca Carme Forcadell en la principal entitat sobiranista catalana, manté que “tornem a posar-nos en marxa; hem estat massa temps descansant i ens hem relaxat una mica massa”.

Amb aquestes paraules, Sánchez ha donat el tret de sortida des de Sabadell a la campanya pel que volen ser eleccions plebiscitàries del 27 de setembre. “Hi ha molta feina a fer però no anem malament. Qui ens havia de dir que Sabadell tindria un alcalde i un govern independentista?”. Sánchez ha volgut tallar de socarrell l’ambient derrotista de part del sobiranisme.

Ahir vam omplir el circuit de Catalunya i aquest diumenge tenim uns 30 actes al país”. “Per què no hem d’omplir la Meridiana? Per què no hem de guanyat el 27 de setembre”, ha seguit, destacant que “els que vam votar el dia 9 de novembre vam conèixer la llibertat. Vam veure que Espanya havia desaparegut, que vàrem desobeir un Estat que ens desafiava i la gent va sortir al carrer amb ganes de passar-ho bé. Vam aguantar estoicament cues de molta estona i vàrem guanyar el Sí-Sí i vàrem guanyar una imatge que tenim guardada: vàrem aprendre el que era la llibertat. Ara hi tornarem”.

El president de l’Assemblea ha demanat “ser actius i escoltar la gent que té dubtes i respectar-los”. Així mateix, ha mantingut la seva seguretat que “Catalunya és un sol poble i no es dividirà”. Tot i així, Sánchez ha reconegut que en el camí hi haurà “incerteses” i “algun cost”. Però manté que “els costos de la dependència són superiors”. Així manté que cal explicar que Catalunya ara mateix no té eines per millorar la vida dels ciutadans de forma clara pel centralisme o l’anomenat espoli fiscal. “Espanya ens prefereix pobres abans que dignes”, ha dit en referència al recurs del govern central davant les mesures del govern català per reduir el tall de subministraments bàsics a famílies empobrides.

L’ANC a les llistes?

En relació a la possible participació a les llistes, l’ANC ha demanat als adheritats participar a la consulta interna de la setmana vinent i als partits que ho posin fàcil, aclarint abans de l’agost el seu full de ruta posterior a les eleccions. “Sigueu generosos. L’assemblea està per a fer unitat. El 27 guanyarem si hi ha unitat i ara l’han de garantir les formacions polítiques“. Sánchez espera que aquest Onze de setembre sigui “el darrer com a independentistes i el proper el primer com a independents”.

Arrossada ANC
Preparació de la paella d’arròs. Autor: David B.

L’entitat sobiranista Sabadell per la Independència ha organitzat l’acte ‘Cuinem un estat nou’, a la plaça Pompeu Fabra de Sabadell, al barri de Torreguitart. L’acte s’ha dut a terme sota un sol de justícia al migdia d’aquest diumenge. El coordinador de SBDxI, Francesc Baró, ha assegurat que la independència té ingredients com regeneració democràtica, igualtat, equilibri territorial, diversitat, sostenibilitat o cultura. “És el millor menú”, ha dit Baró.

Fernàndez a SBDxI: “seguiu apretant”

L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez (Esquerra Republicana) ha intervingut a l’acte destacant que “Sabadell té un alcalde independentista i un govern de regidors independentistes”.

És un gran avenç i una situació immillorable per construir des del municipalisme el nou Estat”, ha seguit, reconeixent però que la majoria del ple municipal “no és independentista. El govern pren tots els compromisos que teníem contrets amb anterioritat però també tenim molta feina a fer per arribar a llocs on l’independentisme no és un feu. Això ho feu vosaltres, ho fem des dels partits i ara podrem treballar des de l’Ajuntament per explicar que una República catalana és el millor pels nostres ciutadans. És el que farem durant els propers anys”, ha seguit Fernàndez.

En una altra línia argumental, Fernàndez ha afegit que cal recupera la confiança en la institució després d’uns anys de “corrupció i desconfiança”. Pel que fa a les eleccions del 27 de setembre i el procés, l’alcalde ha demanat a SBDxI que “seguiu apretant” i ha dit que l’alcalde de Sabadell es posarà al costat del president de la Generalitat i el Parlament “un cop tinguem el mandat de construir la nova República per fer-la possible”.

Foto portada: Sànchez, Fernàndez i Baró en l’acte d’aquest diumenge. Autor: David B.

Comments are closed.