Ayuso

Josep Ayuso proposa “una nova manera de fer política”

Josep Ayuso ha traçat les línies estratègiques del seu projecte de ciutat de cara a les eleccions municipals de 2015 després d’haver estat escollit candidat del PSC a l’alcaldia en el procés de primàries celebrat el passat mes de març, guanyant a Marta Farrés.

Ayuso ha exposat que Sabadell necessita una “nova manera de fer política, més pròxima al ciutadà, més honesta i que mostri més humilitat. Els ajuntaments també hem d’evolucionar perquè tenim un model esgotat, treballem amb un esquema dels anys 70, on les prioritats eren unes altres. La societat ha evolucionat més que les administracions”.

El candidat del PSC a l’alcaldia de Sabadell, proposa un canvi en l’organització de l’Ajuntament, amb un model més transversal, que potenciï la innovació, que impulsi una nova economia i que consolidi el model de govern obert que requerirà processos col·laboratius per aconseguir la co-governança i la co-responsabilitat amb la ciutadania. Tanmateix vol  “un projecte de ciutat compartit amb totes i tots els actors i agents, amb els ciutadans i ciutadanes al capdavant de tot i amb la col·laboració de les entitats i associacions de la ciutat, les empreses i agents econòmics, les universitats i altres ajuntaments, per crear associacions col·laboratives”.

Cinc línies bàsiques d’actuació

Josep Ayuso ha marcat cinc línies directrius per aconseguir “la transformació de la ciutat per al futur.” La primera d’elles és donar màxima prioritat a la inclusió social, “si volem rellançar la ciutat tothom qui hi viu ha de tenir garantits els serveis bàsics. Hem de garantir, sense excuses i sense excepcions, tots els serveis bàsics socials. Educació, sanitat i serveis socials”. Ayuso proposa reforçar la promoció de l’autonomia i l’atenció a la dependència a la gent gran i potenciar l’accés al treball i la inserció laboral i reforçar les accions de suport a infància, l’adolescència i les famílies.

La segona línia del programa és un canvi global per impulsar una nova economia. En aquest sentit el candidat ha manifestat que “s’ha de treballar per enfortir el teixit industrial a través de la reindustrialització, de la consolidació d’empreses relacionades amb l’smart city i el comerç.”

Des de les administracions cal fomentar actuacions de planejament urbanístic que permetin la instal·lació d’indústries, com ja s’està fent a l’àmbit industrial del Ripoll, garantint en tot moment el manteniment de l’espai natural i de l’ecosistema”.

Ayuso vol donar el suport necessari al comerç de proximitat per consolidar-se com a element dinamitzador dels barris i proposa “la creació i articulació de la Ciutat Museu, un museu que no té només quatre parets sinó que el seu continent és la ciutat i el seu contingut els molts elements amb què compta relacionats amb el món del tèxtil.”

Ayuso
Josep Ayuso, en la presentació del seu projecte de ciutat. Autor: David B.

Iniciar una transformació urbana i treballar per un nou pla urbanístic és la tercera línia d’actuació que ha presentat Ayuso. En aquest sentit proposa revisar el Pla General d’Ordenació Urbanística, repensar el funcionament de les estructures urbanes i posar les bases que permetin un nou creixement econòmic de la a Sabadell.

Cal repensar el futur de l’habitatge, potenciar els pulmons verds per tenir una ciutat més esponjada, posar les bases per la millora de les infraestructures de comunicació i crear una zona sense cap emissió de C02, els anomenats Districte 0, com a primer pas per eliminar les emissions i convertir tota la ciutat en Sabadell Districte 0. També cal treballar al conjunt dels barris tenint cura de l’espai públic, des de la plaça més petita fins a la rehabilitació en profunditat quan sigui necessari”.

El quart punt del programa inclou impulsar a la transparència i la cogovernança, amb un govern obert a la participació i corresponsable amb la ciutadania. Ayuso proposa escoltar activament la ciutadania.

Sempre hi ha hagut ciutadans que han tingut inquietuds per manifestar la seva opinió i fins i tot han estat proactius en la seva opinió i volem demanar l’opinió a la ciutadania. Volem tenir un feed-back constant per donar resposta a les seves inquietuds”.

El darrer punt és apostar per l’aplicació de tecnologies intel·ligents a tots nivells i per iniciar el camí cap a un aprofitament de les energies. Ayuso ha manifestat que “amb l’aplicació de tecnologies intel·ligents fa que puguem implantar noves mesures, com que l’Ajuntament pugui atendre la ciutadania els 365 dies l’any, de manera que es puguin oferir millors serveis i més eficients, evitant desplaçament als ciutadans”. En aquest sentit aposta, en l’àmbit de l’energia, per evitar la dependència energètica actual de les companyies elèctriques i tendir cap a l’autosuficiència. Per aconseguir-ho, Ayuso proposa «reduir el consum elèctric i, a la vegada, generar la nostra pròpia energia”.

Foto portada: Josep Ayuso (centre) acompanyat dels regidors Cristian Sánchez i Anna Carrasco. Autor: David B.

8 Comments