Foto portada: Marisol Martínez, Maties Serracant, Juli Fernàndez i Joan Berlanga, al balcó de l'edifici consistorial. Autor: David B.

Juli Fernàndez: “el canvi ha arribat”

Els dos màxims exponents del bipartit que governarà Sabadell, Juli Fernàndez i Maties Serracant, que rotaran en l’alcaldia, han mantingut en la seva primera roda de premsa que la prioritat serà abordar “l’emergència social” que viu Sabadell. En els propers dies es presentarà l’estructura de l’executiu.

El ja alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez (ERC), ha assegurat que “cal recuperar la confiança en la institució. La nostra prioritat, però, serà abordar l’emergència social. Cal evitar la situació de patiment que molts ciutadans viuen”. El govern vol treballar també a mig i llarg termini, obrint el debat sobre el model de ciutat i revisant el Pla General.

En els propers dies es presentarà el disseny de l’executiu local, que ha quedat trastocat després de la negativa de l’assemblea d’Unitat pel Canvi a entrar al govern. Segons ha pogut saber iSabadell, l’executiu estava dividit en tres grans àrees que havien d’encapçalar Juli Fernàndez, Maties Serracant i Joan Berlanga. Però el disseny haurà de ser modificat si UpC no hi acaba entrant. “Encara hi ha molt per comentar i per compartir”, ha dit Serracant.

Juli Fernàndez, el vicesecretari i l'exalcalde, Juan Carlos Sánchez. Autor: David B.
Juli Fernàndez, el vicesecretari i l’exalcalde, Juan Carlos Sánchez. Autor: David B.

Sigui com sigui, el bipartit s’ha mostrat disposat a tenir com a socis preferents a Unitat pel Canvi i Guanyem Sabadell, les dues formacions que han facilitat la investidura i que, segons l’alcalde, “són part del canvi”. A nivell general, però, s’han compromès a facilitar la tasca de l’oposició i inaugurar una nova forma de relació entre el govern i els grups municipals. Maties Serracant n’ha fet esment: “volem treballar amb uns codis diferents als emprats fins ara”. “És necessari molt diàleg i vull ser l’alcalde de tots”, ha assegurat Fernàndez. El seu company d’acord ha dit que “un govern de vuit regidors pot ser més efectiu però obliga a cooperar molt més. Ens haurem d’entendre molt amb Unitat pel Canvi i amb Guanyem, també amb CiU per exemple en temes nacionals, i amb la resta de grups tenim la mà estesa”.

Fernàndez i Serracant, a la sala de govern. Autor: David B.
Fernàndez i Serracant, a la sala de govern. Autor: David B.

En relació a la federació nacionalista, qui finalment ha votat el seu propi candidat, Carles Rossinyol, asseguren que “la nostra disposició és el diàleg”. Fernàndez ha qualificat el discurs de Rossinyol, molt crític contra el “sectarisme”, com una “escenificació”.

El govern local portarà a votació l’ingrés a l’Associació de Municipis per la Independència en el primer ple del mandat, que serà el mes de juliol.

Foto portada: Marisol Martínez, Maties Serracant, Juli Fernàndez i Joan Berlanga, al balcó de l’edifici consistorial. Autor: David B.

7 Comments