Foto portada: els regidors d'ERC i la Crida, aquest dissabte. Autor: David B.

Juli Fernàndez presentarà demà un cartipàs amb els vuit regidors d’ERC i la Crida

  • La Crida per Sabadell anuncia que l’acord amb Unitat pel Canvi “no ha estat possible”.

  • La segona llista més votada queda fora del govern malgrat les converses en les darreres setmanes.

El govern de Sabadell finalment estarà format pels regidors d’Esquerra Republicana i la Crida per Sabadell. Finalment no hi ha hagut acord amb Unitat pel Canvi, ni amb cap altra força política, i l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, presentarà aquest dijous a les 16 hores el nou organigrama de l’executiu municipal. Un bipartit ERC-Crida, de vuit regidors (el 30 per cent dels vots del 24), lluny dels 14 que necessitaran per aprovar totes i cada una de les mesures que portin al ple.

Segons manté el govern municipal en un comunicat, aquest dimecres s’ha notificat als portaveus que el dimarts 7 de juliol es farà un ple extraordinari per donar compte dels decrets d’alcaldia que estableixen l’estructura executiva municipal, les delegacions de l’alcaldia a la Junta de Govern Local, la composició de la Junta de Govern i el nomenament dels presidents dels consells de districte, entre altres aspectes. Així s’hauran d’acordar les sessions ordinàries del ple i de la Junta de Govern, les delegacions del ple a la Junta de Govern, la composicó de les comissions informatives i el sistema de retribució dels membres de la corporació. En altres paraules, el ple ha de posar les bases al funcionament de la maquinària municipal durant els propers quatre anys.

Pel que fa al govern, finalment serà un bipartit entre la tercera força més votada el 24 de maig, Esquerra Republicana de Catalunya, i la quarta més votada, la Crida per Sabadell. Els quatre regidors d’Unitat pel Canvi no hi entraran. Tot i així, Juli Fernàndez es mostra satisfet:

El canvi iniciat fa 15 dies havia de portar un període d’impàs que mai és tan fàcil ni tan breu com es podria imaginar a priori. Però no ha estat una feina feta en va, sinó que ha permès adaptar l’estructura municipal actual al nou acord de govern per la regeneració de la ciutat”.

Malgrat la comunicació, qui ha fet públic que Unitat pel Canvi queda fora del govern ha estat, a primera hora del matí, la Crida per Sabadell. La formació, amb quatre regidors, ha assegurat que Unitat pel Canvi ha rebutjat entrar al govern deixant sense atribucions als dos regidors expulsats de forma provisional de Podemos, Ramon Vidal i Elena Hinojo. D’altra, banda, la Crida també manté que UpC no acceptava la proposta d’ERC per fer Joan Berlanga alcalde entre Juli Fernàndez, qui ha començat el mandat, i Maties Serracant, qui l’hauria d’acabar.

La Crida assegura en un comunicat que “després de més de dues setmanes de treball conjunt, l’acord a tres bandes no ha estat possible”. El punt referent a l’entrada a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) s’havia retirat de l’acord de govern i s’acceptava la rotació entre Berlanga, Fernàndez i Serracant. Però la Crida demanava deixar fora  de moment als dos regidors de Podemos i Unitat pel Canvi ho ha desestimat. Sent així, manté la Crida s’ha bloquejat el procés d’acords. Ara volen passar pàgina i aposten per implantar “de forma immediata” accions per transformar la ciutat.

Juli Fernàndez, i els altres set regidors del govern, presentaran demà públicament el nou cartipàs. El principal partit de l’oposició, el PSC, amb cinc regidors, valora aquesta tarda la nova situació.

Foto portada: els regidors d’ERC i la Crida, durant el ple d’investidura. Autor: David B. 

3 Comments