Concentració a la pl. Sant Roc. Autor: David B.

La ciutadania crida a la mobilització per defensar l’1-O: “ens trobem als carrers”

Després de la roda de premsa que Maties Serracant ha fet aquest migdia a les portes de l’Ajuntament, l’Alcalde ha cedit la paraula a les persones que eren a la plaça Sant Roc. Serracant ho ha fet perquè tothom “tingui la mateixa informació” sobre les concentracions que s’han organitzat per aquest dimecres.

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha animat a la ciutadana a que estigui “atenta” a les xarxes socials per respondre ràpidament davant les possibles actuacions de la policia. Serracant, que estava cridat a declarar aquest matí als jutjats de Sabadell, no hi ha assistit i ha ofert una roda de premsa (més info: ‘Serracant no es presenta a declarar: “la fiscalia no està legitimada”’).

Un dels portaveus de la Crida per Sabadell, Xavi Pellicer, ha explicat que s’ha convocat una concentració aquest dimecres a les vuit del vespre a la plaça Sant Roc. Pellicer ha assegurat que s’ha d'”intentar que tothom es pugui concentrar a on sigui l’alcalde per donar resposta el més ràpid possible si el van a detenir”.

Foto portada: intervenció de Serracant, a la plaça Sant Roc. Autor: David B.
Intervenció de Serracant, a la plaça Sant Roc. Autor: David B.

Entre les persones que han pres la paraula a la plaça, un home de 74 anys que ha assegurat que “els que ara volen posar el poble de genolls són els mateixos que em van posar de genolls; no m’hi tornaran a posar”. Una noia ha animat a participar en les concentracions a favor de la llibertat d’expressió, com la d’aquest dimecres a les 20 hores a la Rambla de Catalunya. “Sense periodisme no hi ha democràcia. S’ha entrat a diferents redaccions i s’han identificat a periodistes. No podem callar. Hem de dir prou”. També ha intervingut un home de 63 anys, originari de Màlaga, que ha assegurat que “en les experiències de dretes, compte, que van forts”. “Reservem forces per la resistència”, ha finalitzat.

El primer tinent d’alcalde, Joan Berlanga (UpC), ha explicat que es tracta d’una lluita per la democràcia i ha animat a tothom a “mantenir el civisme”. A les 22:30 hores també s’ha convocat una encartellada pels barris del sud de la ciutat que començarà al centre social L’Obrera. El president d’ERC, Santi Valls, ha emplaçat la ciutadania a desplaçar-se a la confluència entre la Rambla Catalunya i la Gran Via de Barcelona.

“Ens trobem als carrers”

Maties Serracant ha tancat els parlaments assegurant que “ens trobem als carrers tots aquests dies, quan calgui” (més info: ‘L’Ajuntament atura tota l’activitat institucional‘).

Foto portada: ciutadans que han intervingut a la concentració d’aquest migdia. Autor: David B.

Comments are closed.