Foto portada: la façana de l'AJuntament, sense la bandera espanyola. Autor: J.d.A.

La Crida despenja la bandera espanyola de l’Ajuntament

La Crida per Sabadell ha despenjat la bandera espanyola de l’ajuntament de Sabadell, aquest matí, segons ha difòs la mateixa organització política. Segons mantenen ho fan com a mostra de solidaritat amb l’alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós (CUP).

Venturós ha estat detinguda aquest matí pels Mossos d’Esquadra i traslladada fins els jutjats de la capital del Berguèda. Ho fan amb una ordre judicial per la seva doble incompareixença davant els tribunals per donar explicacions per tenir l’estelada penjada a l’ajuntament de Berga i no despenjar-la malgrat haver-hi ordre judicial. El jutjat d’instrucció número 1 de Berga té obertes dues causes contra Venturós per un delicte electoral. Les dues vegades que el jutge l’ha citat a declarar, no hi ha anat. Per això ara el magistrat també la investiga per desobediència. La Crida ha difòs mitjançant un vídeo la seva acció.

D’altra banda, com ha fet públic la regidora de Drets Civils i Participació, Míriam Ferràndiz, els quatre regidors de la Crida es desplacen cap a Berga per mostrar el seu suport a l’alcaldessa de la CUP. Per la seva part, el regidor de la Crida Albert Boada ha mantingut que “davant d’aquest nou atac a la llibertat d’expressió, a la voluntat democràtica i a la sobirania dels nostres municipis cal estendre la solidaritat i la desobediència arreu del territori”.

Convocada una concentració

La Crida denuncia l’actuació dels Mossos d’Esquadra i exigeix coherència al govern català amb el seu compromís amb el procés independentista. La formació política se sumarà a una concentració convocada per aquesta tarda, a les 19 hores, davant l’ajuntament de Sabadell.

Foto portada: la façana de l’Ajuntament, sense la bandera espanyola. Autor: J.d.A.

3 Comments