Crida per Sabadell

La Crida per Sabadell apuja el to en el seu acte central

  • La formació reivindica el monopoli antibustista de l’Entesa i diu que “votar Ayuso és mantenir la corrupció”.

  • Asseguren que desobeiran les lleis injustes i que Sabadell serà la palanca del canvi del sistema.

Unes 500 persones han assistit aquest dissabte a la tarda a l’acte central de la Crida per Sabadell, realitzat a la plaça de l’Argub, al parc de Catalunya. Diversos candidats de la formació rupturista han pres la paraula. Asseguren que “volem canviar-ho tot”.

L’acte ha estat dels més nombrosos d’aquesta campanya. S’ha iniciat estenent un gran llençol amb el dibuix de Manuel Bustos, exalcalde de Sabadell, aixecant el braç del candidat Josep Ayuso, el dia de les primàries. Un dibuix en blanc i negre que ha quedat acolorit després de rebre diverses boles de colors des d’alguns assistents a l’acte. Acte seguit, ha caigut el llençol i ha començat l’acte central de la campanya.

Han intervingut diversos candidats, acabant Maties Serracant, el cap de llista. Serracant ha assegurat que la Crida “ha permès guanyar espais d’esperança a la ciutat”, definint-se com un projecte a llarg termini però sent conscients a la vegada que la “conjuntura actual” (opcions de canvi de cicle polític a la ciutat) “ens afavoreix”. La Crida situa el combat a les desigualtats com l’epicentre de la seva acció, així com la lluita contra la corrupció, “que ha afectat al cor del nostre Ajuntament”. “Serem implacables”, han assegurat diversos candidats. Així mateix, en una campanya amb poques referències directes als adversaris Serracant ha alçat el to contra alguns, tot i que sense esmentar-los:

No ens ha calgut robar cap sigla ni cridar cap lema, ni fer equilibris tàctics entre partits per fer una candidatura, ni anar als bancs a finançar-nos ni impostar les emocions quan sortim al carrer. En aquesta campanya estem sentit mentides, des de l’esquerra i des de la dreta”, ha assegurat el cap de llista, qui ha finalitzat assegurant que aniran a l’Ajuntament a “treballar, a treballar i a treballar” com ha fet l’Entesa durant 16 anys, però creient que “podem ser la palanca que faci irreversible el canvi i acabi amb la mediocritat”. Serracant també s’ha mostrat a favor de “fer un nou país” amb la voluntat de “canviar-ho tot”.

La número 2, Glòria Rubio, advocada vinculada a la CGT, ha assegurat que entra en política per “fer la vida impossible als explotadors i fer que desapareguin del nostre camí. Farem que se’n recordin de nosaltres”. Rubio s’ha solidaritzat amb els vaguistes de Movistar i també amb un activista de la PAH imputat per un escrache dimecres passat davant l’Espai Cultura en motiu de la visita d’Artur Mas. El número 3, Albert Boada, ha assegurat parafrasejant Eduardo Galeano que encara era vigent la frase “mai tant pocs van robar tant”. La número 4, Míriam Ferràndiz, ha assegurat que “si cal desobeirem les lleis injustes”. L’advocat Raul Garcia, número 5, ha afegit que “votar Ayuso és mantenir el sistema corrupte que ens ha governat”.

L’acte ha comptat amb música i poesia, amb Pau Llonch, Ramon Fernández, Lu Rois i Roc Casagran. I ha acabat amb un pilar de quatre a la plaça.

Foto portada: membres de la llista, aquest dissabte. Autor: J.d.A.

15 Comments