Foto: els quatre regidors de la Crida Maties Serracant, Glòria Rubio, Míriam Ferràndiz i Albert Boada. Autor: LL.Brunet / cedida.

La Crida per Sabadell celebra que Sabadell viri cap a l’esquerra

La Crida per Sabadell, que va obtenir més de 11.000 vots diumenge i tindrà quatre regidors al ple municipal, ha celebrat aquest dimarts el viratge de Sabadell a l’esquerra i els seus resultats. Creuen que el 24M ha reafirmat l’enfonsament dels partits del règim i fan evident l’obertura d’una nova etapa.

El portaveu de la Crida per Sabadell, Maties Serracant, ja va sostenir diumenge que els partits del “règim” (PSC, CiU i PP). “Són uns resultats històrics”, assegura Serracant, qui creu que la Crida es consolida com una “alternativa rupturista amb capacitat per a canviar-ho tot”. La formació celebra el “clar viratge cap a l’esquerra” del nou ple de Sabadell. Així no veuen diferències substancials en els resultats entre Unitat pel Canvi, ERC, la Crida i CiU. Qualifiquen el quàdruple empat a quatre regidors “d’empat tècnic”. També han valorat com un èxit el resultat de les Candidatures Alternatives del Vallès, on s’hi inclou la Crida per Sabadell. Les CAV tenen cinc representants al Consell Comarcal i entraran amb un a la Diputació de Barcelona.

Procés de reflexió

La candidatura obre ara un procés de reflexió per decidir el seu posicionament. El culminaran en una assemblea el dissabte 6 de juny a la Granja del Pas per decidir el seu rol al nou mandat. Hauran de prendre dues decisions: en primer lloc sobre la investidura del nou alcalde i, en segon lloc, que fer en relació al nou govern. ERC els emplaça a formar govern amb els republicans, UpC i CiU. “En qualsevol dels escenaris possibles la Crida continuarà treballant en base als seus eixos programàtics des del carrer i comptant amb cadascuna de les veus expressades en els seus vots”, assegura Glòria Rubio, número 2 de la llista i futura regidora.

Calendari de reunions

La Crida assegura que per a ser transparents a partir d’ara faran públiques al calendari del seu web les reunions dels seus representants amb altres partits polítics. Així mateix convoquen pel 29 de maig una mesa oberta.

Crítiques a Unitat pel Canvi

Així mateix, la formació valora de forma negativa els “incidents” amb els apoderats d’Unitat pel Canvi. Mantenen que utilitzaven identificacions de partits que no es presenten i van incomplir la resolució de la Junta Electoral. La Crida sosté que en alguns casos els apoderats d’UpC tenien actituds “agressives i de menyspreu”.

L’Entesa demana que es preservi tota la documentació municipal

L’Entesa per Sabadell, una de les formacions que s’ha integrat a la Crida, ha recordat aquest dimarts al govern, ja en funcions, que ha de vetllar escrupulosament per la conservació de tota la documentació municipal per que no posar en perill que s’auditi la tasca realitzada. L’Entesa recorda que han denunciat sovint l’ocultació de dades i la dificultat per accedir a la documentacio. Aixi mateix celebren que la ciutadania hagi obert la porta al canvi polític a l’Ajuntament. “La ciutadania ha votat per un canvi, per fer net a l’Ajuntament escombrant la corrupció i les polítiques clientelars”, finalitzen.

Foto portada: els quatre regidors electes de la Crida: Maties Serracant, Glòria Rubio, Míriam Ferràndiz i Albert Boada. Autor: Lluis Brunet.

3 Comments