Crida per Sabadell

La Crida per Sabadell es presenta en societat

  • 400 persones han omplert La Sala Miguel Hernández en la presentació de la formació.

  • La formació enceta un campanya per recollir 3.000 avals i reconstruir Sabadell.

Malgrat la tromba d’aigua que va caure sobre la ciutat, la Crida per Sabadell, formada per membres d’Entesa per Sabadell, Candidatura d’Unitat Popular (CUP) i Moviment Popular de Sabadell (MPS), va demostrar la seva capacitat de convocatòria omplint l’auditori d’aquest equipament de Ca n’Oriac.

La regidora d’Entesa, Virgínia Domínguez, va ser la primera en prendre la paraula, sobre un escenari amb palets, bidons de gasolina o rodes de camions que evocaven la ciutat treballadora. A la seva intervenció va repassar la trajectòria de les formacions del municipalisme alternatiu a la comarca, agrupades en les Candidatures Alternatives del Vallès (CAV). Domínguez va subratllar que la ciutat i el país es troben en un “final d’etapa”. Després dels governs de Manuel Bustos, la ciutat necessita “ser reconstruïda” sota nous paràmetres polítics.

Després de l’actuació de la companyia de dansa Petit món, amb una actuació simbòlica sobre els atacs a les condicions de vida de les classes populars, va intervenir Néstor, Salvador representant del Sindicato Andaluz de Trabajadores (SAT). Amb una encesa oratòria, Salvador va defensar les ocupacions de terres dels jornalers andalusos o l’acció al Mercadona com a mostra de la desobediència contra les injustícies malgrat la seva il·legalitat. En aquest sentit, va manifestar el seu suport al 9N que qualificà com “un acte massiu de desobediència de la classe treballadora catalana”. Només la lluita política dirigida per les classes populars podrà transformar les estructures de la societat capitalista.

Reconstruir Sabadell

La lectura de poemes de Cèlia Nola, acompanyada a la flauta per Joan Codina, va donar pas a David Fernàndez, diputat de la CUP. Fernàndez va elogiar la trajectòria del municipalisme alternatiu que juntament amb el cooperativisme i el feminisme seran les palanques del canvi. El diputat va realitzar una descarnada descripció de la situació d’emergència social a Catalunya on el 34 per cent viuen sota el llindar de la pobresa; així mateix, va avaluar les retallades en 5.030 milions d’euros i el cost del rescat a la banca en 15.000 milions d’euros. Es tracta d’un “l’assalt de l’Estat i de les elits extractives” i una “guerra” que el capitalisme neoliberal ha  declarat a les classes populars.

La tasca de l’esquerra independentista rau justament en “reconstruir les destrosses provocades por el neoliberalisme” que només podrà fer-se amb la lluita des del carrer i des dels barris. En aquest sentit, posà com exemple la tasca realitzada per la Crida per Sabadell. També reclamà un procés constituent que asseguri l’autodeterminació de Catalunya i criticà amb duresa a l’esquerra institucional que ha funcionat com a còmplice del sistema.

Després d’aquest parlament van actuar el cantaor flamenc Blas Córdoba, El Kejío, acompanyat a la percussió per José Córdoba que van donar pas a les intervencions dels portaveus de la Crida per Sabadell Míriam Ferràndiz, el regidor d’Entesa Maties Serracant, Anna Lara i Albert Boada. Tots els quals, amb diferents matisos, van insistir en les mesures a prendre per combatre la situació d’emergència social que pateix la ciutat, la necessitat d’una auditoria ciutadana per aixecar les catifes de la corrupció i reconstruir la ciutat. L’acte va finalitzar amb les membres de la mesa de la Crida per Sabadell a l’escenari sota el lema “Reconstruïm”.

Foto portada: Final de l’acte de presentació de Crida per Sabadell. Autor: David B.

4 Comments