Crida per Sabadell

La Crida per Sabadell reitera que està oberta a noves incorporacions

  • El moviment que engloba Entesa, CUP i el MPS fa aquest dissabte la seva assemblea fundacional.

  • Volen transcendir el seu espai natal arribant a moviments socials i els més afectats per la crisi.

La Crida per Sabadell celebra aquest dissabte la seva assemblea fundacional al centre cívic de la Creu Alta. El moviment engloba l’Entesa, la Candidatura d’Unitat Popular i el Moviment Popular de Sabadell però, asseguren, volen anar més enllà per ser una candidatura rupturista.

Fa gairebé dos anys que militants de la CUP, l’Entesa i el MPS es reconcilien de la seva ruptura de l’any 2008, que va impedir a Entesa i CUP anar junts a les municipals de 2011. Ara, fruit de l’anàlisi social i econòmic de la ciutat, volen transcendir aquestes fronteres i arribar a nous electorats, entitats i moviments socials en un context d’atomització de noves propostes i amb un Ajuntament amb molts partits representats a l’horitzó. Tot i així, no els està resultant gens fàcil guanyar suports, tal com i reconeixen a una de les tres ponències que es debatran i aprovaran aquest dissabte. Encara costa veure la Crida com alguna cosa més que la suma de l’Entesa i la CUP. En els darrers mesos, militants de la Crida s’han reunit amb noves formacions com Procés Constituent o Podemos i presenten la Crida com la candidatura rupturista a la ciutat però reconeixen que “no hem esdevingut catalitzadors (encara) de part important d’aquells sectors socials que es situen fora de les dinàmiques pròpies” de l’Entesa, la CUP i el MPS. La Crida per Sabadell voldria ser quelcom més però no volen, en canvi, pactes previs amb ICV-EUiA, a qui defineixen com esquerra light en la seva ponència, i els veuen més com adversaris que com a companys de viatge. En canvi, veuen determinant la Crida “per fer que PSC o CiU obtinguin o no l’alcaldia, amb la conseqüència d’haver de donar l’alcaldia a altres partits d’esquerres o inclús entrar a governar”.

“Cal un canvi profund”

L’assemblea fundacional es celebrarà aquest dissabte al matí al centre cívic de la Creu Alta, a Cal Balsach. Conviden la ciutadania a formar-hi part, inscrivint-se a través del seu bloc, especialment a aquells més afectats per la crisi econòmica i també als moviments socials sabadellencs. A partir de les 13.30 hores faran un retorn obert a la ciutadania i a la premsa per explicar com ha anat l’Assemblea. “Cal un canvi profund a Sabadell”, ha assegurat un dels portaveus de la Crida, Quico Andreu. “Aquest dissabte farem un pas important”, manté Maties Serracant, portaveu de la Crida i actual regidor de l’Entesa.

En un altre ordre de coses, proposen que els regidors i càrrecs de confiança no cobrin més del triple del salari mínim, establir un màxim de dos mandats, supeditar les decisions a una rendició de comptes periòdica i apostar perquè les decisions de Sabadell es prenguin a Sabadell.

Foto portada: Serracant, Míriam Ferrándiz, Andreu i Anna Lara, portaveus de la Crida, aquest dilluns, a Cal Balsach. Autor: J.d.A.

Comments are closed.