Foto: els quatre regidors de la Crida Maties Serracant, Glòria Rubio, Míriam Ferràndiz i Albert Boada. Autor: LL.Brunet / cedida.

La Crida reitera que vol a Unitat pel Canvi dins del govern municipal

  • La formació creu que les esquerres han de treballar conjuntament.

  • La Crida demana que els dos regidors expulsats de Podemos quedin fora de moment del govern.

Una de les dues potes que conformen l’actual govern municipal, la Crida per Sabadell, ha reiterat aquest dissabte que vol a Unitat pel Canvi dins de l’executiu local. Unitat pel Canvi va ser la segona força més votada el 24 de maig però va quedar fora del govern tot i donar suport a la investidura de Juli Fernàndez (ERC). La Crida creu que “totes les forces d’esquerres” han de treballar per posar les classes populars al centre del debat polític.

Actualment el govern municipal està format per Esquerra Republicana i la Crida per Sabadell. Tenen vuit regidors en un consistori amb 27. Tant ERC com la Crida van dir fa uns dies que caldria ampliar el govern, amb els quatre regidors d’Unitat pel Canvi. Aquesta formació està negociant de nou les condicions amb l’actual govern.

Aquest dissabte la Crida ha tornat a manifestar públicament la necessitat que Unitat pel Canvi entri al govern local. Creuen que “la ciutat està en un moment clau” i que “cal que totes les forces d’esquerres treballin conjuntament per iniciar, des de l’Ajuntament també, un procés transformador que posi les persones i els interessos de les classes populars al centre del debat polític”.

La Crida destaca en positiu que Unitat pel Canvi va treballar l’acord de govern signat finalment i entén que ara “cal superar els interessos de partit”. Unitat pel Canvi va quedar fora del govern després que fos rebutjada la seva petició de supeditar a una consulta ciutadana l’entrada a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).

És el moment de fer un gir de 180 graus en les polítiques socials i econòmiques amb l’objectiu que les persones, les entitats i col·lectius recuperin el protagonisme i la capacitat de decidir sobre totes les qüestions que ens afecten”, diuen en un comunicat.

Tot i així en les darreres setmanes ha sorgit un nou impediment. Dos regidors d’Unitat pel Canvi han estat expulsats de la seva formació de forma provisional. Es tracta de Ramon Vidal i d’Elena Hinojo, de Podemos (més info: ‘Podemos expulsa sis militants‘). La Crida demana que fins que es resolgui el conflicte els regidors no haurien d’entrar a formar part dels òrgans de govern.

El comunicat de la Crida per Sabadell no fa cap esment a Guanyem Sabadell, qui també estudia possibles formes de donar suport a l’executiu actual.

Foto: els quatre regidors de la Crida Maties Serracant, Glòria Rubio, Míriam Ferràndiz i Albert Boada. Autor: Lluis Brunet / cedida.

13 Comments