La Crida replantejarà els serveis del Vapor Llonch

La Crida per Sabadell vol una Renda Garantida per assegurar l’accés a les necessitats bàsiques de les llars. Així volen fugir del que consideren model “assistencialista” actual i anar cap a un de drets garantits. Actualment, 45 de cada 100 aturats a la ciutat no cobren prestació per desocupació.

El portaveu de la Crida, Maties Serracant, i els candidats Albert Boada (3) i Eudald Griera (7) han presentat les propostes l’endemà de publicar-se les darreres dades de l’atur. Serracant creu que l’administració ha de complementar el suport actual amb una única ajuda econòmica perquè cada ciutadà tingui uns ingressos mínims de 664 euros mensuals (l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya).

Cal trencar amb un sistema fallit d’ajudes fragmentat i diversificat, que dona cobertura a les necessitats només de manera parcial”, ha valorat Serracant.

En quant a polítiques d’ocupació, la Crida aposta per replantejar els serveis del Vapor Llonch (dels que pengen també el centre formatiu Cal Molins i el Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta o el viver d’empreses de Fira Sabadell). Asseguren que cal aproximar els serveis i posar-los a la mà de tothom. També volen fer un estudi crític a fons de l’economia local, lligada a l’àmbit comarcal, i derivant-se polítiques integrals.

Foto portada: Serracant, Boada i Griera, al Vapor Llonch. Autor: cedida.

Comments are closed.